"... A kórházigazgatók körében elterjedt problémamegoldás: hozzánk, a mi kórházunkba ne küldjetek beteget, hiszen mi sem tudjuk ellátni, majd kérünk kijelölő határozatot az NNK-tól, és volt probléma, nincs probléma a beteg mehet Jászberényből Debrecenbe, vagy Szegedre esetleg Budapestre... "

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
A beteg nem marad ellátatlanul kijelentés egy kicsit félrevezető, mert az a kérdés hogy mikor.Az előre befizetett járulékok ellenében a törvény szerint a betegnek , a biztosítottnak orvosi ellátásban kell részesülni.Az átkosban úgy volt hoigy akkor részesültünk orvosi ellátásban amikor az orvosnál jelentkeztünk hogy betegek vagyunk , valami bajunk volt, s ez így volt az alapellátásban és a szakrendeléseknél is.Lehet hogy már akkor is volt olyan hogy szakellátásban nem azonnal részesült a beteg, de a jellemző akkor az volt, hogy a betegnek nem kellett hónapokat féléveket várakozni csak azért hogy orvos egy pillantást vessen rá! A gengszterváltás után jött divatba, hogy már nem akkor kaphatja meg a biztosított a gyógyítást amikor nála baj jelentkezett, hanem amikor az egészségügy el tudta látni, és ekkor nőttek meg a váró listák igazán, amit a kormányzatok néha próbáltak ellensúlyozni, például vizit díj bevezetéssel, de ez az akciójuk kudarcba fulladt .Az nem jelent gyógyítást, ha az egészségügy úgy működik, hogy látatlanban mondja meg a fájdalmakkal gyötrődőnek ,hogy hat hónap múlva megnézzük magát, mert addig lehet hogy a fájdalmak miatt a beteg feladta harcot az életéért és már soha többet nem lesz szüksége erre a majd" meggyógyítom ha láttam "típusú egészségügyi ellátásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.