Egy kiszivárgott brüsszeli terv alapján az uniós tagállamok vezetői célzottan szabotálnák a magyar gazdaságot, amennyiben Orbán Viktor magyar miniszterelnök megvétózza az Ukrajnának szánt segélycsomagot – írja az Index.

Az uniós tagállamok vezetői célzottan szabotálnák a magyar gazdaságot

A források visszatartásával elbizonytalanítanák a pénzügyi befektetőket, ami hosszú távon a forint gyengülését idézné elő.

Egy kiszivárgott uniós dokumentum szerint Brüsszelben felvázoltak egy olyan stratégiát, amelyben kifejezetten Magyarország gazdasági gyengeségeit vennék célba, amennyiben Orbán Viktor megvétózná az Ukrajnának szánt segélycsomagot

– számolt be róla a Financial Times.

A brit lap úgy tudja, hogy Brüsszel egy bizalmas tervet dolgozott ki, amelyben lényegében szabotálnák a magyar gazdaságot, előidézve a befektetői bizalom összeomlását, a forintos deviza meghátrálását és a hitelfelvételi költségek megugrását.

Az uniós tisztviselők szerint, ha a február 1-jei csúcstalálkozón nem születik megállapodás Ukrajna támogatásáról, úgy a tagállamok vezetői nyilvánosan is megfogadnák, hogy végleg leállítják a Budapestnek szánt uniós támogatásokat.

Egy ilyen büntetés „gyorsan kiválthatja az államháztartási hiány finanszírozási költségeinek további növekedését és a valuta csökkenését”

– hangsúlyozták a dokumentumban.

Forrás: Index

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Konzultáció nyomában:
"Azt azonban nem lehet, hogy 1-1,5 millió emberre hivatkozva tapos sárba a kormány másik 8,5 milliót – meg persze azt az 1-1,5 milliót is, csak ezt ők még élvezik is, vagy ahhoz is hülyék, hogy felfogják -, mert csupán az elenyésző kisebbségre hivatkozva nem képviselheti senki a többséget. Azért is két hónapig óbégattak, lamentáltak és kampányoltak, hogy ennyi válasz összejöjjön. Szóval ez minden, csak nem felhatalmazás. Pontosabban nem egy ország, csupán annak egy töredékének a felhatalmazása. Ezt azért mondom, mert rohadtul utálnám, ha rám hivatkozva szolgálná Putyint és a saját érdekeit Orbán, pláne, ha megpróbálná zsarolni a közösséget, majd végül az országot is kivinné az unióból. Én nem Orbanisztánban akarok élni, hanem az Európai Unióban. Semmi másra nem adtam felhatalmazást. Senkinek. Soha. "
Én is ott szeretnék élni és sok millió embertársam is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Philip Marlowe: te irányítasz??? Hahahahahahahahaha
Még magadat se tudod te agyalágyult ökör.
Vén picsa az anyád meg a nejed. (bár kétlem, hogy utóbbi lenne neked)
fideszes gyökér
@Philip Marlowe: Legyen normális lopási ajánlatod, mielőtt kötözködni kezdesz.
Ez az alapképzés része kellett volna legyen.
Horizont
@Philip Marlowe: Nem vagyok DK-s te isten barma. Buta sem.
Megmondtam, hogy nem társalgok veled, de ha megszólítasz nem hagyom válasz nélkül a sértéseidet . Ahogy szól a népi mondás, én sem hagytam anyámban a nyelvem.
Ha szidsz, csúnyákat írsz, én szintúgy. Nem állok le.
Fülöpke ne erőlködj nem tudsz jól kijönni belőle hahahahaha
Csizmás Kond
...gazdaságilag nem tudom mennyire de hogy sokaknak nagy a lepénylesője ebben a témában az már évek óta látható.
Horizont
@Philip Marlowe: Na beszartál? :DDD Kimosakodtál? Akkor közlöm, hogy nehogy megint többször beszarjál én egy párt nélküli baloldali érzelmű ember voltam, vagyok és leszek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.