Hétfőn derült ki, hogy a Financial Times szerint az Európai Tanács főtitkárságán készült dokumentum szerint Brüsszel a totális támogatásmegvonás felvetésével szabotálná a magyar gazdaságot. Ennek kapcsán mondta el az álláspontját Bod Péter Ákos, az MNB volt elnöke egy friss interjúban.

Bod Péter Ákos: "Senki sem gondolta volna, hogy idáig fajulnak a dolgok"

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A lap szerint az általuk megismert dokumentumban felvázolt startégia azon alapul, hogy a magyar gazdaság gyenge lábakon áll, magas az államháztartási hiány, az infláció, és az egész EU-ban a legmagasabb adósságszolgálati kifizetésekre fordított összeg. 

Az szmo.hu interjút készített Bod Péter Ákossal, aki elmondta, mennyi a realitása, hogy egy ilyen totális támadás valóban bekövetkezzen.

"Szerintem a felröppent hír inkább része annak a szellemi és taktikai küzdelemnek, amelyet a magyar kormány és az uniós intézmények egymással játszanak, mert azt gondolom, anélkül, hogy pontosan ismerném a jogi szabályozást, hogy az a fajta fenyegetés, amit megszellőztetett egyik vagy másik orgánum, az nem valósítható meg a szokásos úton,

csak ha teljes támogatást élvez a magyar kormányon kívül az összes többi kormánynál, és ezt az Európai Bizottság is úgy gondolja."

- mondta a lapnak Bod Péter Ákos.

Arra a kérdésre, hogy ha mégis megszületne egy ilyen terv, annak milyen gazdasági következményei lennének, a szakember így válaszolt:

"Már az a tény megrázó, hogy ilyesmi felmerülhet Magyarország esetében, három évtizeddel a rendszerváltozás után, mert senki sem gondolta volna, hogy idáig fajulnak a dolgok. Valóban, ahogy ez felröppent, az amúgy is gyengülőben levő forint még tovább gyengült, holott igazából még nem történt semmi. Ha tényleg megszületne egy ilyen döntés, akkor is lennének a magyar kormány előtt korrekciós lehetőségek. Például olyan törvényeket kellene meghoznia, betartania és hitelesen gyakorolnia, amelyek ezeket az aggályokat legalábbis visszaszorítják."


A teljes interjú itt!

Forrás: szmo.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mindannyiunknak fájni fog, de ha ezen az áron kinyúvasztják a vikkancsot, akkor megéri...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
@szőröstalp kond: ”A zunió egy cigány bandánál is alábbvaló gengszterszervezet lett"
Tudjuk ez csak a gazdádnak, sleppjének és ti nektek üres fejü barmoknak áll jogotokban.
Csizmás Kond
@balos: ...baloska...amikor én jártam oviban akkor nem kellett megbillogzni a gyerekeket mert mindegyik volt olyan értelmes, hogy tudta a nevét...de látom benned még mindig él az akkori élmény...
balos
@Csizmás Kond: Ahova nedveske járt az az istálló volt és a tehén volt a radiátor!Attól van olyan nemzethy szar szagod,hogy még a feleséged is gázmaszkban főzi a lófaszát pörköltnek!
Pusztai
Azé esse semmi:
Titokban a kínaiak pénzelik Orbánt, ezért jöhetnek az akkumulátorgyárak
A kínai pénz nélkül az Orbán-rezsim fizetésképtelen lehetett volna, a pénz mindenképpen függőséget jelent a kínaiaktól. A kínai "guruló eurók" finanszírozzák Orbán rendszerét, és ez magyarázza azt, miért nem lehet a kínai akkumulátorgyárakra…
AN.
Csizmás Kond
@balos: ...látom még büszke is vagy magadra, hogy csak ilyen szarságokat tudsz kierőltetni magadból...sajnállak...:(
balos
@Csizmás Kond: Hát megpróbálom a nemzethy szarhoz keverni,hogy jól lakjál vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.