Az állam szereti magát bőkezűen megjutalmazni a magyar emberek adójából. Sokkal jobban, mint azt gondolnánk. Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a Léggömbhámozó Bt., ahol dolgozom, azt mondja, ad nekem 300. 000 Ft fizetést. Jó sok pénz ez, örülök is neki! Aztán jön az állam, és azt mondja a bétének: gratulálok a bevételedhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozónak adod, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:  Nyugdíjjárulék (18%) 54 000 Ft  Egészségbiztosítási járulék 33 000 Ft  Egészségügyi hozzájárulás 1 950 Ft/fő  Munkaadói járulék (3%) 9 000 Ft  Szakképzési hozzájárulás (1,5%) 4 500 Ft  Így aztán mire a a munkáltató levegőt vesz, máris kifizetett az államnak 102 450 Ft-ot, a fizetésünk tehát rögtön 402 450 Ft-jába került, úgy is vehetjük, hogy 400. 000 Ft a bruttó fizetésünk, hiszen ennyibe kerülünk a cégnek. Na de mi sem lélegezhetünk fel, hiszen miután megkapjuk a pénzt, a kedves állam ismét megjelenik, most nálunk, és azt mondja, itt ez...

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Mirabilis@: Sajnos ezt már régen tudjuk! Nem tudtam végigolvasni a cikket mert nem engedélyezem a "csokik" használatát. A 27 % áfát is figyelembe vetted?
Béla333
Maffiaállam kizsigereli az embereket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.