A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pozíciójára tíz szakember adta be pályázatát – írta meg a Telex.

Itt a lista: 10 pályázat érkezett a Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára

Hammerstein Judit, a Magyar Nemzeti Múzeum megbízott főigazgatója beszédet mond a 2024-es magyar-török kulturális évad első hivatalos eseményén, A nagy átalakulás földje (The Land of Great Transformation) címmel rendezett régészeti konferencián a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében 2024. január 18-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az MNM élére hosszú idő után került kiírásra a pályázat, L. Simon László novemberi elbocsátása miatt. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) bejelentése szerint a benyújtott pályázatokat a bíráló bizottság március 5-ig értékeli.

A hírek szerint a következő személyek nevei merültek fel az MNM főigazgatói pozíciójára:

1. Zsigmond Gábor:Történész, kulturális turisztikai szakközgazdász, jelenleg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese.

2. Hammerstein Judit: Az MNM jelenlegi megbízott főigazgatója, aki korábban a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának helyettes államtitkára volt.

3. Csapláros Andrea: A szombathelyi Savaria Múzeum igazgatója, aki a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnöke is volt.

4. Csornay Boldizsár: A Magyarságkutató Intézet tudományos főigazgató-helyettese, korábban pécsi Janus Pannonius Múzeum igazgatója.

5. Kálnoki-Gyöngyössy Márton: Régész, történész, a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága volt igazgatója, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnöke.

6. Lezsák Gabriella: Régész, a Történettudományi Intézet tudományos munkatársa. Lezsák Sándor lánya azonban nem valószínű, hogy pályázik.

A Telex szerint a pályázat benyújtásának határideje hétfőn járt le, és az MNM új vezetőjének kinevezése a tervek szerint 2024. március 6-án fog megtörténni. 

Forrás: Telex

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
Minek a pályázat? Az eredmény már régen megvan. Aki a legnagyobb fidess seggnyaló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.