Tökéletesen megértem azokat az olvasókat, akik az utóbbi idõben rendre hiányolják a fegyveres jogeseteket és kicsit elegük van a meglehetõsen szakmai jellegû jogszabály-magyarázatokkal. Sajnos a februári szám is így sikerült az AB-döntés miatt és most sem tudok ettõl eltérni a büntetõjogi reformnak nevezett jogi képzõdmény miatt.

Forrás: direxmedia.hu
Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
"Nagyon fontos része a reformnak, hogy a jogos védelem megelõzési céllal is használható, ha a támadás bekövetkezik. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges a jogtalan támadásnak a célját semmilyen mértékben elérni. Mihelyt a támadás nyilvánvalóvá válik, a támadó a jogellenes cselekedetét megkezdte, nem kell idõt hagyni arra, hogy ezen a ponton túl is jusson. Megfelelõ - halálos eredményt nem okozó - eszközzel a támadása elhárítható, a támadás dinamikája megtörhetõ. Leegyszerûsítve: a lakásba jogtalan behatolót - a 12-es puskába töltött reposzttal ugyan nem, de gumilövedékkel viszont igen - úgy hasba lehet duplázni 5-6 méteres távolságról, hogy a rendõrség és a mentõk kiérkezéséig semmi tennivalónk nem marad. Legfeljebb felhangosítjuk a tv-t, hogy ne halljuk a betörõ vinnyogását. Tehetjük majd mindezt a büntethetetlenségünk teljes tudatában. "
Itt amirol mar itt sokat beszeltunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.