A Tarlós-korszak gyermekvédelmi osztályának vezetője szerint csak kívülről jöhetett a javaslat a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának kitüntetésére.

Csókay László a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójáról: Továbbra is úgy gondolom, hogy szakmailag értett a gyermekvédelemhez

Kép: budapest.hu

Interjút adott a Népszavának Csókay László, aki a bicskei gyermekotthonban történt szexuális erőszakról szóló 2011-es bejelentéskor, még a Tarlós István főpolgármestersége idején a fenntartó fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályának vezetője volt. Csókay jelenleg a Sapienta Szerzetesi Hittudományi Főiskolán oktat.

Csókay volt az, akinek 2011-ben szólt a bicskei gyermekotthon két nevelője, hogy V. János szexuálisan zaklatja a rábízott gyerekeket. Erről azt mondta a lapnak, mindenről tájékoztatta a közvetlen főnökét, Pölöskei Gábornét – akinek bátyja, Áder János 2016-ban köztársasági elnökként jóváhagyta, hogy V.-t Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntessék ki.

A fegyelmi eljárás elindításáról, illetve a feljelentésről Csomós Miklós főpolgármester-helyettessel közösen döntött Csókay. Arról is ketten döntöttek a korábbi osztályvezető szerint, hogy belső, önkormányzati vizsgálatot nem indítanak. Ezt azzal magyarázta Csókay, hogy úgy gondolták, a rendőrségnek sokkal több és hatékonyabb eszköze van az igazság kiderítésére. Hozzátette:

Arra a kérdésre én nem tudok választ adni, hogy a rendőrség 2011-2012-ben hogyan jutott egészen más eredményre, mint 2016-ban. Nekünk a nyomozás során semmiféle tájékoztatást nem adtak.

V.-t 2015-ben Bárczy István díjjal tüntette ki a fővárosi önkormányzat. Bagdy Gábor akkori főpolgármester-helyettes erről korábban azt állította, hogy szakmai körökből érkező javaslat alapján terjesztette fel a díjra a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját. Csókay erről azt mondta:

Meglepett ez az érvelés, mivel 2013-tól nem maradt olyan személy a fővárosnál, aki a gyermekintézményekkel, vagy azok vezetőivel bármilyen kapcsolatot tartott volna. A fenntartóváltás után a fővárosnak gyakorlatilag semmi köze nem volt ezekhez az intézményekhez. Így a javaslat kívülről kellett, hogy érkezzen.

Csókay nemmel felelt arra a kérdésre, hogy tudott-e arról, hogy V.-nek a bicskei otthon előtti munkahelyéről azért kellett távoznia, mert egy anya panaszt tett amiatt, hogy szexuálisan zaklatta a gyerekét.

Az interjúban többször is említette V. szakmai hozzáértését. Amikor erre kérdezett rá a Népszava, a korábbi gyermekvédelmi osztályvezető azt mondta:

Külön kell választani a dolgokat. Továbbra is úgy gondolom, hogy szakmailag értett a gyermekvédelemhez, a gyermekotthoni neveléshez, jól tudott bánni a gyerekekkel, jól tudta irányítani a rábízott intézményt. Az más kérdés, hogy valaki személyiségében milyenné válik. Nyilvánvalóan akkor kezd ez fontossá válni, amikor a személyiség defektusa elkezdi érinteni a szakmai tevékenységét. Különösen akkor lesz ez érdekes, amikor fény derül erre.

Forrás: Népszava
Fotó: budapest.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Szóljon már valaki ennek a pedó barátjának, hogy a védencét nem a szakmai hozzánemértés miatt utalták kóterbe! Hiába a szaktudás (ami egyébként is csak bolsevista trükk---ugyebár?), ha a bűne egy TÖBB-MINT-KÖZTÖRVÉNYES bűnt elkövető pátyolgatása! Ez lehet bocsánatos bűn fideszkörökben, de (a jelek szerint) még az alapjában a Fidesz alá becsatolt ""független"" bíróságot is kiakasztotta!
És így azért mégiscsak más a gyerek fekvése!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Szóljon már valaki ennek a pedó barátjának, hogy a védencét nem a szakmai hozzánemértés miatt utalták kóterbe! Hiába a szaktudás (ami egyébként is csak bolsevista trükk---ugyebár?), ha a bűne egy TÖBB-MINT-KÖZTÖRVÉNYES bűnt elkövető pátyolgatása! Ez lehet bocsánatos bűn fideszkörökben, de (a jelek szerint) még az alapjában a Fidesz alá becsatolt ""független"" bíróságot is kiakasztotta!
És így azért mégiscsak más a gyerek fekvése!
kulabombaafityiszre
Azért vetette vonat elé magát egy fiatal aki az általa vezetett intézményben volt elhelyezve,mert nem tudta feldolgozni a vásárhelyi jános pedofil iskolaigazgató gyermekvédelmét.
Ez a csókay nevezetü faszkalap is rohadjon meg.
csak úgy....
A gyermekvédelmi jelzőrendszerről tart órát a Pázmányon a pedofil bicskei exigazgatót mentegető Csókay László
444.hu/2024/02/22/a-gyermekvedelmi-jelzorendszerrol-tart-orat-a-pazmanyon-a-pedofil-bicskei-exigazgatot-mentegeto-csokay-laszlo
..hogy a csóka csípje meg!
Eladott Ország
"Csókay László, aki a bicskei gyermekotthonban történt szexuális erőszakról szóló 2011-es bejelentéskor, még a Tarlós-korszakban a fenntartó fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályának vezetője volt. Mindenről tájékoztatta a közvetlen főnökét, Pölöskei Gábornét, akinek bátyja, Áder János 2016-ban köztársasági elnökként jóváhagyta, hogy a bicskei gyermekotthon később pedofília miatt elítélt igazgatóját, Vásárhelyi Jánost Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntessék ki." No komment...Nyilvánvaló, hogy nem szarik a saját fészkébe...
Eladott Ország
@Levendula: ma, 13:31 • Hihetetlen, hogy továbbra is előkerülnek ilyen figurák (Csókay László persze, hogy a Pázmányon hol másutt?!) és próbálják mosdatni a szarkupacot. Az apró részlet, hogy a csak itteni 2011-es kiderülés, korábbi panaszok után, és más eltitkolt pedo esetek miatt vette-e át 2013 ban az egészet a fideszállam, hogy minden vizsgálatot eleve eltüntessen. Teljesen más területeken is inkább fideszállamosít akármit rogán, csak ezért, hogy semmi se derüljön ki a vérfideszesekről. Csokay komolyan gondolhatja önmentegető műfejtegetésében, hogy a gyerekerőszakoló igazgató, jellemében azután vált 20+ éven át pedofillá, miután gyerekek kiszolgáltatottan alá voltak rendelve. A valósággal ellentétben, amiben ezért küzdött a pedofil a munkakeresésben, hogy gyerekek alá legyenek rendelve, akiket kihasználhat. A pedo életmódot Csokay egy választott , felvett életmódnak láttatja, azzal ellentétben, hogy a pedo életmód volt a motiváló az igazgató politikusi haver gyűjtögetésének. Egész biztos. Arra kellettek a politikusok, hogy védjék meg. 100%, hogy nem vérfideszesként nem mert volna a végtelenségig és tovább erőszakolni. Úgy látom igazán összetartó ez a szar banda !
Eladott Ország
"Észlelő- és jelzőrendszer a gyermekvédelemben." Teljesen hiteles a faszi, valaki a hátába állíthatná a kapát, hogy észhez térjen. Ő már csak tudja, hogyan kell "megvédeni" a gyerekeket. Most csak oktat esetleg később abuzál is? A szakmájából fakadó hatalmi pozíciót használta ki a szexuális aberrációjához, ahol ugyancsak a szakmájából fakadóan védenie kellene a gyerekeket többek között pontosan ez ellen, már hogy a 3,14csába ne lenne a kettőnek köze egymáshoz?!
Eladott Ország
A NER gyerekvédelem csak az óriásplakátokig terjed. De odáig sem terjedne, ha az óriásplakátos elszámolt kiadás nem a zsebükbe száguldozna vissza. Tényleg, rémlik valami ókori idézet is: "Engedjétek hozzám a kisdedeket..." És ezeket a gusztustalan férgeket nem lehet leváltani 3 millió fideszes félkegyelmű miatt! Nem bonyolult és nincs összekuszálva sem: Kónya Endre édesanyucikája a helybéli Mikes grófnő/grófné barátnője, akinek kastélyában pihente ki az aláírás fáradalmait Novák. Lévai folyton erdélyi arisztokratákhoz dörgölőzik annak reményében, hogy ragad rá valami, a koszon kívül, de csak a geci verte agyba főve. Annyira tuti, hogy vagy a Döbrögi, vagy a kedves felesége, Anikó asszony védte be azt a szarházit. Balog is csak egy stróman itt. - Baj van a bicskei gyermekotthonban, Zoli! - Egy kitüntetés majd feledteti! Most már várom az orbáni miszlikbe aprítást. Bár a máglyarakás is megteszi, a gecivel együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.