Év elejére már 222 ezren lehettek munkanélküliek a KSH szerint.

Durván megugrott a munkanélküliség: 22 ezerrel kevesebben dolgoztak januárban, mint ősszel

Illusztráció: Pixabay.com

Tavaly november és idén január között 4 millió 718 ezren dolgoztak, ami visszaesést jelent a tavalyi negyedik negyedében látott 4 millió 740 ezres adathoz képest – írja a KSH számai nyomán a Portfolio. A KSH modellbecslése szerint januárban 4,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta:

Ez 222 ezer munkanélkülit jelentett.

A munkanélküliek száma 2023 végén indult meredek emelkedésnek. A lap számításai szerint ha a hivatal nem pontosítaná becsléssel a munkanélküliségi adatokat, akkor a nyers munkanélküliségi adatok 5 százalékos rátát mutatnának, ami közel 250 ezer állástalant jelent.

Forrás: Portfolio.hu
Fotó: Pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
mert a "migráncsok" elvették a munkájukat és még sokakét el fogják venni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
orbanviktor ezt is elintezte a magyaroknak. Es ez meg csak a kezdet. O1G 500 ezer migrans munkavallalot akar az orszagra szabaditani, hogy elvegyek a magyar emberek munkajat, lakasat, megtakaratisait. Asszonyaikat es gyerekeiket pedig megeroszakoljak.
csak úgy....
@magyarigeza: többség = birkacsorda ahol 0rbán a juhász és te a birka!
rücsü41
Nemezt ígérted Orbán Viktor, hogy nőni fog a munkanélküliek száma, de Ti ezt a külföldi munkavállalók sokaságával , mint egy 500 ezer fővel pótoljátok!Hazudtál és ismét becsaptad a M1.-en tájékozódókat!r
balos
@rücsü41: Az említett pottyantós tv megint jól oda szart a nézőinek,de a nézők már megszokták,hogy a szar az a nemzethy megboldogulásukhoz előfeltétel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.