Válaszokat várnak a városvezetéstől a civilek, mert egyelőre azt sem tudni, melyik egyházról van szó.

Egyházi kézbe adná a járóbeteg-szakellátást Balatonalmádi

Fabó Péter, Balatonalmádi fideszes polgármestere. Kép: Fabó Péter / Facebbok

Egyházi kézbe adná a járóbeteg-szakellátást Balatonalmádi önkormányzata – írja a képviselő-testület februári rendkívüli ülésének előterjesztése nyomán a 24.hu. A Balaton-parti kisváros rendelőintézete, az Egészségház mindeddig százszázalékos önkormányzati tulajdonú cégként működött, ám a tavalyi jogszabály-módosítások után ez idén júliustól már nem lehetséges.

Az eddig nem derült ki, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat pontosan melyik egyházzal vagy egyházi fenntartású egészségügyi intézménnyel tárgyal az ügyben, ezért helyi civilek „teljes körű tájékoztatásra” szólították fel a városvezetést.

A kormány az idei költségvetési törvénybe rejtve az önkormányzati rendelőintézetek finanszírozási rendszerének átszervezéséről döntött még tavaly júniusban. A változás lényege, hogy az ilyen szakrendelők nem működhetnek tovább gazdasági társaság formájában, ehelyett költségvetési szervvé kell átalakítani azokat, ellenkező esetben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) idén júliustól már nem finanszírozza tovább a működésüket. Balatonalmádiban az Egészségház működése 2020-ban fordult veszteségbe: valószínűleg ezért döntött az átadás mellett az önkormányzat.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
jó ötlet de akkor a temetkezési vállalatot is és az utolsó kenet legyen ingyen!
beszarás, utoljára a középkorban volt ehhez hasonló...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
jó ötlet de akkor a temetkezési vállalatot is és az utolsó kenet legyen ingyen!
beszarás, utoljára a középkorban volt ehhez hasonló...
Menőmanó
Akkor csak a pedokeresztények kapnak ellátást?
Clavigo
Az a barom Kasler már " bevezette " a tíz parancsolat alkalmazását,,a kezelések helyett.. :) Gondolom ,újra megválasztják majd a fitymaszos- polg.mestert ,Almádiban.. Egészségükre.!!
simmering73
Megkezdődik a rózsafüzéres gyógyítás, meg a szentelt vizes ivókúra.
Pegero
A szakrendelők nem működhetnek tovább gazdasági társaság formájában, hanem költségvetési szervvé kell átalakítani azokat, ellenkező esetben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) idén júliustól már nem finanszírozza tovább a működésüket. A változás országszerte számos szakrendelőt érint, miért pont Balatonalmádit pécézte ki a 24.hu?
kulabombaafityiszre
Azért biztos ami biztos a gyermek gyógyászatot ne bízzák rájuk.
balos
@kulabombaafityiszre: Miután a keresztlények hite hagy némi kívánni valót maga után lemondok a segítségükről a fideSSes "négylábúak"kárára!
justhpeter
@csak úgy...: Lehet, Balatonalmádiban úgy gondolják a magyar egészségügy állapotáról, hogy azon már csak az Isten segíthet.
túszulejtettország
Gyógyítás ráolvasással? Ja, értem előre megyünk nem hátra!.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.