10 ezer tonna akku-selejtet tárolnak majd Sárbogárdon, egy olyan volt ásványvízüzemben, ahol a kút összeköttetésben van az ivóvízhálózattal.

Kirúgták a biztonsági őrt, miután fotók készültek a sárbogárdi akkumulátorhulladék-lerakatról

Kép: RTL Híradó

Elbocsátották a nyugdíjas biztonsági őrt, miután fotók készültek a sárbogárdi akkumulátorhulladék-lerakatról – tudta meg az RTL. Néhány napja derült ki:

Tízezer tonna veszélyes hulladékot akarnak tárolni Sárbogárdon, a lakóházak közvetlen szomszédságában.

A volt sárbogárdi ásványvízüzem épületébe állítólag december eleje óta kamionokkal hordják az akkumulátorgyárakból a selejtes és el nem adott akkumulátorokat – számolt be róla korábban a Híradó. Úgy értesültek, a hulladék feldolgozásában is részt vehet majd a telephely. A Párbeszéd szerint a kormányhivatal már ki is adta az engedélyt a 10 ezer tonna akku-selejt tárolására.

A fényképeket is a Párbeszéd hozta nyilvánosságra a lerakatról, a képek alapján feljelentést is tesznek. tesz feljelentést a Párbeszéd. Az ellenzéki párt szerint felelőtlenség, hogy a selejt akkumulátorokat egy olyan volt ásványvízüzemben tárolják, ahol a kút összeköttetésben van az ivóvízhálózattal.

Sükösd Tamás polgármester azt mondta a Híradónak ők is csak alig több mint egy hete tudják, hogy a telephely egy részét ilyen célra adták bérbe. Hozzátette:

Tekintettel arra, hogy az egyetlen hivatalos aktus az a kormányhivatal által kiadott hulladék-gazdálkodási engedély, így ezzel szemben fogunk egy közigazgatási pert indítani.

A szóban forgó cégnek nem ez az első olyan ügye, amely akkumulátorhulladékkal kapcsolatos.

Forrás: RTL Híradó
Fotó: RTL Híradó

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Akkor meg is van a felelős.
Minden rendben...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Kapanyél: Mert úgy fel tudnak húzni ezek a barmok hogy lehagytam az ezer szócskát.
De akartam:)
Az első perctől itt vagyok a Propelleren. Van vagy 16 éve nem tudom pontosan.
Kissé grafomán vagyok:))) De lassan nincs kedvem kommentelni se ezek miatt, mert olyanok mint a dögkeselyűk. Jönnek a döghúsra és itt vircsaftolnak, szánalmasan gyenge minőségben.
Emberileg is nullák. Szarba se nézem őket.
Kapanyél
@Horizont: Engem még a "Csutak" protezsált be ide valamikor, azóta sok minden változott! És nem pozitív irányba! Elmondtuk egymásnak a véleményünket, aztán jött az új "trend" a szidjuk egymást, mert mást gondol mint "én"! Spontán bunkóságnak tartom! Szerencsére nem esik nehezemre lesüllyedni bárki szintjére, ha megszólít, sőt lejjebb is, 30 év "közszféra" megedzett rendesen! :)))
Cherry
Megint egy őr tehet erről a hülye hivőknek jó szöveg, ez a szemét kormány takarodjon a fenébe rohadék banda...
namihami
Ha egyszer a nyugger azt parancsolta, hogy pont oda kell tenni!
Yoda69
Ez az eset jol elore jelzi mi var majd a magyar emberekre, ha ez a rengeteg akkugyar, amit orban a nyakunkba zuditott, gozerovel fog uzeleni. Itt szo sem lesz korszeru szetszerelesro, zold megoldasokrol. Suttyomban, az ej leple alatt majd valahol lerakjak vagy elassak. Csak akkor fog kiderulni, amikor majd megugrik a halva szuletesek, vagy a daganatos megbetegedesek szama.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.