A Párbeszéd mozgásba lendül.

A Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordulnak a kormány kínai és orosz megállapodásai és Paks II. miattGrigory SYSOYEV / POOL / AFP

A Párbeszéd a Szuverenitásvédelmi Hivatal felállása után azonnal benyújtja kivizsgálásra Paks II. szerződéseit, valamint a kínai és orosz megállapodásokat – mondta az ellenzéki párt európai parlamenti listavezetője szombati online sajtótájékoztatóján.

Jávor Benedek úgy fogalmazott:

az újonnan felállítandó Szuverenitásvédelmi Hivatalnak civilek, ellenzéki politikusok, újságírók vegzálása, lejárató propagandakampányok folytatása, orosz típusú kompromatok előállítása lesz a feladata. Csupa olyasmi, aminek semmi köze függetlenségünkhöz, csupán a demokrácia maradékainak leépítését jelenti.

Az ellenzéki politikus szerint azonban lenne mit tenni nemzeti szuverenitásunk védelme érdekében, mert az elmúlt években az orosz és kínai befolyásszerzés a Balkánról és a harmadik világból ismert módszerekkel, gazdasági és politikai függőségek kiépítésével folyt Magyarországon.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal felállását követően ezért a Párbeszéd azonnal benyújtja hozzájuk kivizsgálásra az orosz-magyar nukleáris együttműködési megállapodást, a paksi bővítés szerződéseit annak finanszírozási megállapodásával, Magyarország hosszú távú gázszerződését és az azóta megkötött hosszú távú gázszállítási megállapodásokat, a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló megállapodást, és az MVM-nek juttatott kínai hitel ügyét – közölte Jávor.

Ezek kivizsgálása elkerülhetetlen annak érdekében, hogy megtudjuk, hogyan avatkozik be Oroszország és Kína Magyarország belügyeibe – jegyezte meg.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: Szerinted, de megindokolni nem tudod, mert ha tanultál történelmet "tanár úr", akkor visszaköszön a rákosi rendszer-és visszaköszön a hitleri németország. Nem véletlenül emlegetjük itten a "Hatóság" kapcsán az ávh-t, és a gestapot. (Ez a "vicc", csakis az újszülötteknek új- meg a primitiveknek. )A szerződések megismerése meg igazolhatja, hogy milyen "áron" adta orbán és maffiája az országot saját szuverenitása érdekében. Mert ez az egész arról szól- nem az országéról.
kereső
@Maccska: Ne má'. Olvasd el a tv tervezetet, éés akkor rá jössz, hogy megest becsaptak/átvágtak/hazudtak- mert egészen más a tv., mint amit kommunikálnak. Ez a hatóság !- ami szerinted nem is hatóság tehet javaslatot a gumi törvény paragrafusai alapján a 3év kiszabására. Miért is "gumi"? Azért tanár úr, mert a tv. nem mondja meg konkrétan -hoggy mi micsoda, és ki kicsoda. aztat majd a nem hatóság dönti el. És mert ez igy van- ezért nyugodtan lehet ávh-házni, gestapózni- hiszen azok is ezt művelték magas fokon.
ómió
Az efftársak, bizony, most is mindent megtesznek, hogy az országnak keresztbe tehessenek!
Lepényleső
Kézfogó,- szuverén felek között,- amíg a volt KGB vezér a régi aktákkal elő nem jött?
kereső
@Maccska: mivel a "lehetősége" adott, ismerve a fasiszta NER-t élni is fognak vele. De már a "lehetőség" megteremtése is elfogadhatatlan- közben meg demokráciáról és jogállamról papoltok.
kereső
Magyarország szuverenitását orbán viktor veszélyezteti legjobban- az ő politikája, külpolitikája az amely már felszámolta az ország szuverenitását. Olyan politikai függőséget alakitott ki kinával, oroszokkal, a saját "szuverenitása=hatalma, egyed uralkodása érdekében, hogy az országnak a fal adja a másikat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.