A hőszigetelés egyre fontosabbá válik az energiaárak emelkedésével és a környezettudatosság növekedésével. Kulcsfontosságú az energiatakarékossághoz és a komfortos lakókörnyezet fenntartásához. A bejegyzés célja, hogy egyszerű átfogó képet adjon a hőszigetelésről, kiemelve a főbb tudnivalókat és a legjobb hőszigetelő rendszereket és szigetelőanyagokat. Mit is jelent a hőszigetelés? A hőszigetelés lényege, alacsony hővezető képességgel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nehezen engedik át a hőt. Az épület falaira, mennyezetére, padlójára vagy más felületeire szigetelőanyagokat helyezünk, amelyek megakadályozzák a hő áramlását. Így télen a meleg levegő bent marad, nyáron pedig a kinti meleg nem jut be a lakásba. A mértékegysége a hőátbocsátási tényező (U-érték) határozza meg. Minél alacsonyabb az U-érték, annál jobb a hőszigetelés. A hatályos építési szabályzat előírja a minimálisan szükséges hőszigetelési értékeket az épület különböző elemeire (falak, tető, lábazat)...

Feltöltő: Pepee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Minél alacsonyabb az U-érték, annál jobb a hőszigetelés." Az "U" értéknél, már csak a fizetések alacsonyabbak, azaz a magyar vásárlóerő a beka segge alatt van. Már Románia is jobban teljesít! Magyar napszámosok Romániában. Már itt tartunk, de a Goebbelsi fidesz propaganda dübörög a legnagyobb lamdával (hővezetési tényező) !
youtu.be/-NPKw__qQo0
Pepee75
@Eladott Ország: Igen értem, de ennek a cikknek nem ez a lényege. Én a politikától elhatárolódom.
Eladott Ország
@Pepee75: ma, 12:16 ☺ Valóban nem ez a cikk lényege! Én csak arra céloztam, hogy a vásárlóerőt (is) sikerült két vállra fektetni.
twitter.com/csorike1520/status/1761697910389977418/photo/1
Ennek a maffiakormánynak sosem volt célja például a lakóépületek energetikai korszerűsítésének a támogatása (kivéve az állami és önkormányzati épületeket) mert abból nem lehet sokat lopni. Lásd például a szélerőművek telepítését...
balos
@Eladott Ország: Amiből nem lehet lopni,az haza árulás!
Eladott Ország
@balos: ma, 17:54 ♦ Egy szekta 3 millió hívővel. Van 3 millió félkegyelmű, aki akkor is a felcsúti kormosra szavaz, ha az személyesen csavarja ki gyermeke kezéből a vajas kenyeret.
twitter.com/i/status/1763604641718136962
balos
@Eladott Ország: A pedofiliánuszok betették a lábukat az ajtóba,amit a fideSS nyítva hagyott,mert vannak köztük papok!Akik letérdeltek a felszólításra!Még időben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.