Az Országgyűlés ideiglenes elnökének kellett aláírnia a svéd NATO-csatlakozásról szóló szavazás jegyzőkönyvét.

Lezsák Sándornak, az Országgyűlés ideiglenes elnökének kellett aláírnia a svéd NATO-csatlakozásról szóló szavazás jegyzőkönyvét- szúrta ki a hvg.hu. Így a ratifikáció már csak a frissen kinevezett Sulyok Tamás köztársasági elnök aláírására vár.

Kövér megúszta, Lezsák aláírta!

Kövér Lászó a parlament elnöke/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A honatyák február 26-án szavazták meg Svédország NATO-csatlakozását. A tagországok között utolsóként hagyta jóvá a skandináv állam belépését Magyarország. Mivel Sulyok Tamás csak március 5-én lép hivatalba, jelenleg Kövér László házelnök az ideiglenes államfő, így akár ő is aláírhatná a dokumentumot. Valószínűleg azonban nem így lesz, mivel a 26-án megszavazott csatlakozásról szóló határozatot csak március 2-án küldték el a Köztársasági Elnöki Hivatalba és az államfőnek a törvény szerint öt napja van az ellenjegyzésre. Ez a határidő pedig már bőven Sulyok Tamás hivatalba lépése után jár le.

Kövér Lászlónak nem tetszett a svédek NATO-csatlakozása. Korábban azt nyilatkozta: „Most arról van szó, hogy a svédek – szeretném megjegyezni, hogy a finnek is – olyan messzire mentek Magyarország pocskondiázásában, a demokratikusan megválasztott kormány gyalázásában és a mozgásterének szűkítésében, amit nem lehet meg nem történtté vagy mellékes körülménnyé tenni.”

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nanya
mi van köteles? ez a komcsi módszer?
namihami
Legalább nem ér az utódjai képe, hogy a papa ismét hülyét csinált magából! A megtagadott MSzMP-s múlt után legalább az Orbáni égés dokumentuma nem az ő nevén szerepel!
namihami
Bocs: ...nem éR helyett---nem éG az utódjai képe...
jáger laszló
Kövér házmester nem ír alá semmit!!
Ilyen 1XŰ a helyzet tisztelt hölgyeim és uraim!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.