A házbizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az MSZP, hogy a török lépés után a magyar Országgyűlés is dönthessen Svédország NATO-csatlakozásáról.
Az ellenzék újra előveszi a svéd NATO-csatlakozás ügyét Erdogan lépése után

Fotó: Adem ALTAN / AFP

A Reuters hétfőn számolt be arról, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök aláírta és benyújtotta a parlamentnek ratifikálásra a Svédország NATO-tagságára vonatkozó törvényjavaslatot.

A törvényjavaslat a parlament külügyi bizottságának napirendjére kerül, amelynek el kell fogadnia azt, mielőtt megtörténhet a valós támogatás.

A törökök döntését követően kedden reggel az MSZP azt közölte, hogy kezdeményezik a magyar parlament házbizottságának rendkívüli ülését, ahol javaslatot tesznek rá, hogy soron kívül szavazza meg az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozását.

"Itt az utolsó pillanat, hogy a magyar kormány is lépjen, és egyértelművé tegye: Moszkva érdekeit szolgálja, vagy NATO-tagként a magyar emberek érdekét és biztonságát tartja szem előtt"


– közölte Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője és Harangozó Tamás, a honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s alelnöke. Mivel az ellenzéki pártok már világossá tették, hogy támogatják Svédország NATO-csatlakozását, így az 54 képviselő mellé még „47 bátor fideszes vagy KDNP-s, a békét támogató országgyűlési képviselő szavazatára van csak szükség”.

Forrás: hang.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Kedves, hülye ellenzék? Mi a lónak a f@xáért akartok ti mindenáron segiteni a fideSS-nek? Nem hagynátok már fel ezzel a "konstruktiv" ellenzékiséggel? Az ország renoméjának már igy is annyi, meg egy bambi, mért akarjátok orbánt és a fideSS-t szépiteni. Tényleg balfaxok gyülekezete vagytok.
justhpeter
@kereső: Ez az ellenzék s fideSS ellenzéke. Szó szerint.
kereső
@justhpeter: Dühös vagyok, és szó szerint. Mikor fognakl ezek egy fél milliós tüntetést összehozni, mint azt tették Tuskék Lengyelországban. Ezek felfelé(fideSS) nyalnak, egymást meg tapossák.
Eladott Ország
A csoportos gerinctornában az a jó, hogy ott garantáltan nem találkozól fideszesekkel.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/317078691_435719235383945_8288848104668627673_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=r0YzDua1h5QAX_wWJHz&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDhUN9AtjkcRmvh73mrcaTtplpTVbZNwWElkfjpo0c4Iw&oe=653C6ABF
Orbán mint szar a legyeket magához vonzotta a tehetségtelen semmirekelőket, a gerinctelen élősködőket, az elvtelen talpnyalókat, és elnevezte fidesznek.
mobile.twitter.com/csorike1520/status/1611780282323009538/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.