A dolgok bizonyos szempontból nem igen változtak itthon a hetven évvel ezelőtti állapotokhoz képest - a többi között erről beszélt Spiró György Veiszer Alinda műsorában. Spiró György Sajnálatos események című 2020-as kötete kapcsán kezdett el beszélgetni az íróval Veiszer Alinda. A könyv előszava Nagy Imrének és társainak a kivégzéséről szól, de reflektál a mára is, mert Spiró azt írja benne, hogy noha 56 el van temetve, és mindenki rég meghunyászkodott, mert mindenki tudja, miről kell kussolni, ő 2020-ban is épp ugyanezt érzi - szemlézi a műsort Telex. A szerző szerint a közel hetven évvel ezelőtti állapotok bizonyos szempontból a mát is jellemzik. Spiró a saját verséből idézve szögezi le, hogy ma is "mindenki kussol, mindenki fél", az emberek az egzisztenciájuk elvesztésétől rettegve nem merik kimondani azt, amit gondolnak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kussolunk és mindenki???

Spirónak persze igaza van, de az igazat megvallva én nem ezt a kifejezést használnám

Sőt!

A derék – rájuk nagyon igaz: ennek a kussolásnak, sőt a kussoltatásnak méginkább nagy mesterei – hvg.hu „Spiró György szerint ma is "mindenki kussol", mint 1956-ban” címmel számolnak be arról, hogy miképp értelmezik (pontosabban mit mernek megérteni!!!) Spiró György szavaiból, amit Veiszer Alinda műsorában mondott.
Spiró a saját verséből idézett: «mindenki kussol, mindenki fél»
hozzátéve ez ma is így van mert , az emberek most is az egzisztenciájuk elvesztésétől rettegve nem merik kimondani azt, amit gondolnak.

Nos, hogy a mindenki mennyit jelent valójában azon lenne mit vitatkozni. Azonban a magát nem Rogán-bérencnek hirdető média-szegmensre egyértelműen. Eklatáns példa pedofil-simogató kormány gate (igazából elsősorban a média igazodási kényszere miatt nem lett akkora durranás belőle, mint amekkora valójában). Igencsak visszafogottam kezelték és kezelik a tényeket, főleg a valós utórezgésket. Két fontos momentumáról igencsak érintőlegesen, illetve elhallgatva reagáltak:
A Kálmán Olga Orbán Viktor pas de deux slusszpoénjáról (az MTI nem volt hajlandó leközölni a bizonyítékot arról, hogy Orbán állításával ellentétben 2016-ban nem az igazgató büntetéséről, hanem a kitüntetéséről határozott!!!) szinte semmi.
Hasonlóan a kegyelembe részesült segítő egyházi utóélete pikáns részleteiről sem nagyon irkodtak.
Sőt mint tudjuk a derék hvg.hu az erre való figyelemfelhívást kicenzurázással jutalmazta! =))
Géza
Spíró gyűlöli a nemzetet, amelyik befogadta.
Pusztai
@RonaGyuri: Tizenéve írom mondom mindenfelé: AZ ÁLELLENZÉKI MÉDIA EGY RAKÁS SZAR 3x LEHUGYOZVA, 4X MEGFORGATVA, JÓL FELRÁZVA, MEGTAPOSVA, MAJD KOMPOSZTÁLVA, aztán egy ventillátorral szétfröccsentve.
...Nincs hatékony közérthető egyszerű választó számára "ellenzéki " média.
Ostoba felkészületlen kényszeres megélhetési média csótányokkal tele minden felület.
Megszűnt az újságírás.
...3 napra nem emlékeznek vissza, nem veszik észre mi a lényeg, hol a gyenge pont a fideszben ahová ütni kell hogy összedőljön, ehhez a seggüket vakarják majd ezt a kezüket szagolgatják vagy nyalogatják, érezzenek valamit.
...---Ha egy épületet le akarnak bontani, megkeresik azt pontot amit kirobbantva összedől.
Ez a fideszben a geczi, aki 30 év alatt annyi BTK ügyet kreált, hogy 10 vaskos kötetre elég.
Balfaszék 1x amikor betalál egy párt a geczibe, mit tesz a média: megvédi a fideszt.
Kretén idióták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.