Már elérhetők a 2024. januári nyugdíjadatok: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havonta frissülő táblázata szerint idén januárban 230 940 forintra rúgott az öregségi nyugdíj átlagos összege.

Már elérhetők a 2024. januári nyugdíjadatok: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havonta frissülő táblázata szerint idén januárban 230 940 forintra rúgott az öregségi nyugdíj átlagos összege.

Nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásokban összesen 2,42 millió fő részesült januárban, melyből 2,0 millió fő kapott öregségi nyugdíjat, 244 ezer fő részesült a megváltozott munkaképességűek ellátásában, árvaellátásra 56 ezren voltak jogosultak, 43 ezren özvegyi vagy szülői nyugdíjat kaptak, 31 ezren pedig életkoron alapuló ellátásban részesültek.

A KSH szerint 6,1 százalékkal nőtt az átlagnyugdíj december óta – Szerinted is?

Fotó: Freepik

Már elérhetők a 2024. januári nyugdíjadatok: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havonta frissülő táblázata szerint idén januárban 230 940 forintra rúgott az öregségi nyugdíjas átlagos összege. A mediánnyugdíj, azaz a középen álló nyugdíjas havi ellátása ennél valamivel kevesebb, 204 510 forint volt, ha minden ellátást figyelembe veszünk, akkor 211 819 forint az átlagösszeg.

A 2023-ban érkező év eleji 15 százalékos nyugdíjemelés, valamint a novemberi 3,1 százalékos nyugdíjkorrekció együttesen azt eredményezte, hogy az emelésre jogosultak juttatása 18,57 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi szintet.

A KSH által számított éves átlagos nyugdíjas infláció tavaly 18,3 százalék volt, tehát a kormány teljesítette a törvényi feladatát, és a nyugdíjak az inflációt meghaladó ütemben növekedtek. Az idei évre pedig a legtöbb elemző 6 százaléknál alacsonyabb inflációt vár, így jó eséllyel idén is sikerülhet megtartani a nyugdíjak értékét.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
Na itt a kretén négylábú génhbás sejthalmaz, megint nem kapott pinát ide jár sexelni, kielégülni.
simmering73
@Maccska: Te meg a szövegértés. Sürgősen keresd fel az állatorvosodat vagy a legközelebbi sintért.
Maccska
@Pusztai: te vagy az ellenzék egyszemélyben.Tudjuk.
Arra még nem gondoltál hogy te mész szembe a forgalommal?
Talán túl atlátszóan hazudsz,vagy még fel sem fogsz dolgokat.
Ezt a sok baromságot amit itt összehordasz kevesen vállalják fel az biztos.
Pusztai
Sosem tettem majd 30 év alatt mióta a neten lógok, de azt hiszem most beszólok a moderátornak, mert van itt egy mocsksos üldözési mániában szenvedő hányadék aki minden net etikettet megeszeg személyeskedik ocsmány módon hazudozik, pár kommentelőt folyamatosan zaklat.
Megjegyzem normális felületen az ilyen selejtes egyedeket a moderátorok IP cíím alapján szokták kitíltani az aktuális felületről.
Aszem ez jót tenne itt a Propin is, tisztulna a levegő nem lenne annyi szenny.
jáger laszló
Ami kritikus
Az az idei infláció mértéke
Nem látható előre ,csak várakozások vannak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pusztai
Régebbi több éves szösszenetem a fidesz agymosottak trollkodásairól, a négylábú nyávogó szart okádó pontosan lefedi:

"Fideszhívő jellemzői: kis szókincs annak egy része a fidesz mocsokmédia hazugságainak szajkózása, egymás ismételgetése, védelme, nem a tényekkel hanem a cikkíróval, másik kommentelővel foglalkozik, jelzőzi, személyeskedik, - nem is tudja mi az, mert védi a fideszgazembereket, - terel, saját mocskot másra hazudja, jövőbe látóan feltételezéseket hazudik másokra, .
...max kijelenti: HAZUDSZ ! Cáfolat, ellenbizonyítás nulla, csak HAZUDSZ!W

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.