A kifizetés módján is tudunk változtatni.

Lassan aktuális lesz a nyugdíjak e havi kifizetése. Ez március 12-én történik meg. Főszabály szerint minden hónap 12. napján kapják meg az idősek a járandóságukat. Ha ez hétvégére esne, akkor hamarabb is érkezhet. Idén három hónapot érint ez a változás: májusban 10-én pénteken, október 11-én pénteken és december 3-án kedden küldik a pénzt.

Mikor érkezik újabb pénz a nyugdíjasoknak? Mutatjuk!

Lehet készpénzben és bankszámlára utalva is kérni a nyugdíjat/Fotó: Stockfotó

A nyugdíjakat kétféleképpen lehet megkapni: utalással vagy a postán keresztül. A bankszámlára utalásnál fontos feltétel, hogy a folyósítás csak olyan bankszámlaszámra történhet, amely a nyugdíjas saját számlája vagy társtulajdonosa a számlának, vagyis rendelkezési joga van felette.

Az utalásnak több előnye is lehet. Egyrészt a bankban nem férhet hozzá más a pénzhez, másrészt az esedékesség idején azonnal megtörténik. A postai kifizetésre ugyanakkor több napot kell várni.

Ha valaki szeretné megváltoztatni a kifizetési módot, bármikor módosíthatja. A legcélszerűbb elektronikus úton az erre a célra rendszeresített nyomtatványon ezt előterjeszteni. A kérelem gyorsan és könnyen beadható a magyarorszag.hu portálon, ügyfélkapus bejelentkezést követően.

Ha pedig valaki nem szeretné elektronikus úton, személyesen vagy postára adott papíralapon is megteheti. A Magyar Államkincstár weboldalán megtalálja az ehhez szükséges beadványt: „Nyugdíj/Nyugdíjfolyósítás/A nyugdíj és a nyugdíjakkal azonos módon utalandó ellátások folyósítása” menüpontban a „Kapcsolódó nyomtatványok” között (03. számú nyomtatvány). A kitöltött nyomtatványt postai úton az 1820 Budapest postacímre kell megküldeni, személyesen pedig a Budapest XIII., kerület, Váci út 73. alatti ügyfélszolgálaton is benyújtható a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz.

Forrás: alon.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
@Horizont: Mert már az is örömhír: ÉRKEZIK, .
Ezzel lehet terelni a sokkkk más disznóságot, csakhogy ez is fordított hatást ér el.
Felhívja a fidelmet: xar van, már csak iylen "örömhír"-rel tudják hülyíteni a választót.
És vannak akik beveszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Segítek.
officina.hu/belfoeld/287-nyugdij-utalas-idopontok
Szívesen. És be lehet fejezni ezt a havonkénti faszságot.
Pusztai
@simmering73: Naponként!
Mit havonként.
Eladott Ország
Szinte hihetetlen ez a bőkezűség! A svájci indekszállást álítsátok vissza! Ja és hová szarjunk?!
Eladott Ország
És holnap meg felkel a nap. Egyre több cikk jelenik meg arról, hogy nincs államcsőd. Kezdem azt érezni, hogy erről már meg kell győzni az embereket. Kiváncsi vagyok, hogy lesz lekommunikálva az IMF-hitel. Komolyan érdekel, ezt milyen logikai bakugrással tervezik abszolválni. Pontosan ugyanúgy fogják kommunikálni, ahogy a tanár-diák tüntetés-sorozatot. Vagy a 60.000 covid halottat. Vagy hogy egymillió embernek nincs háziorvosa. Vagy hogy piaci ár fölött vásároljuk az orosz gázt. Sehogy! Jár nekünk az IMF hitel az a mi pénzünk. Az IMF jár a magyarcsaládoknak. Hofi már vagy negyven éve megmondta, hogy nálunk " az egy főre jutó bunkó két fő." Ezért van a kétharmad.
A "befektetésre javasolt" kategória alatt van a "bóvli" kategória, amelynél a nagy intézményi befektetők számára már tiltott a vásárlás a magas kockázat miatt, és persze el is kérik a kockázati felárat rendesen. A "bóvli" alatt pedig ott van a csődhelyzet és a csőd... A-ról B-re jutottunk. Már ez se jó? Meg aztán egyről a kettőre. Aki A-t mond mondjon B-t is! Előre, nem hátra!
balos
@Pusztai: Lassan kezdem azt hinni,hogy nem is a birka az igazi állat,hanem az itt élő megvezetett nép!Ennyi szart amit ezek a nemzethy gecik naponta ránk öntenek még a Duna sem képes elnyelni!Szerencsére a polgári ökreik jól teljesítenek!
Eladott Ország
@balos: tegnap, 18:40 • Rendületlenül imádja az ország a fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok. Isten? Haza? Pedília!
roviden.hu/media/2024/03/orban-pedofil-dk.jpeg
roviden.hu/2024/03/01/nezepont-kegyelmi-ugy-kutatas-baloldali-partok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.