Idén akár tizedével is többe kerülhet a húsvéti sonka, a hentesek egy része kisebb kiszerelésben kezdett árulni, hogy el tudja adni az ünnepi terméket.

Március végére esik idén a nagyhét, húsvéthétfő pedig április 1-jén lesz, így igencsak sürget minket az idő, hogy utánanézzünk a megfelelő ünnepi fogásnak, és elmaradhatatlan hozzávalójának: a sonkának.

Pofátlanság! A sonka összement, az ára megnőtt

Fotó: Propeller

Idén azonban nem csak az áremelés miatt lepődhetnek meg a magyarok a boltokban, de bizony a sonkák mérete miatt is, ugyanis a hentesek egy része úgy döntött, a biztos értékesítés jegyében áremelés helyett, a sonka méretét redukálja le.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége arra hívta fel a vevők figyelmét, hogy a címkét is olvassák el, ha húsvéti sonkát választanak. Alig több mint három héttel az ünnep előtt körültekintő döntésre biztatnak mindenkit, miután három százalékkal csökkent az átlagfizetés vásárlóértéke tavaly – közölte az Index.

Várható egy kicsi emelkedés mindenképpen, elsősorban a cégek önköltségi árai miatt, ami beépül a termékbe – ezek a munkaerő költsége és a rezsiköltségek, de nyilván elsősorban a hús az, aminek a leginkább emelkedett az ára az elmúlt időszakban

– nyilatkozta az RTL-nek Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető titkára.

Az Agrárminisztérium (AM) államtitkára ma közölte az MTI-n, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a kormányhivatalok közös ellenőrzései során kiemelt figyelmet kapnak idén a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékek, például a tojás, a sonka, a torma, az édesipari termékek és a borok.

Nobilis Márton kiemelte, hogy a Nébih felelőssége az is, hogy

a magyar családok asztalára jó minőségű élelmiszer jusson azokban az időszakokban is, amikor a kereskedő szeretne mindent eladni.

Azt is hozzátette, hogy az ellenőrzésnél nem nagy büntetések kiszabásáról van szó, hanem arról, hogy biztosítsák a fogyasztóknak, hogy ebben az időszakban is azt a minőséget kaphassák, amit elvártak.

Forrás: index.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Micsoda??? Csökkent a fizetesek vasarloerteke??? Na ezt a hirt biztos nem a propagandaminiszter terjeszti, de aki ezt terjeszti, a vonuljon illegalitasba, vagy költözzön Nyugatra, mert le fognak ra csapni a Don pribekjei! Meghogy ilyent! Hat nem latja mindenki, hogy milyen jol elnek a nyugdijasok is??? A nyugdijemelesböl akar 10 tojast is lehet venni!!!
izéke
a sonka szent és érthetetlen( ül drága) :)))))
verőce21
"...a hús az, aminek a leginkább emelkedett az ára az elmúlt időszakban" - még szép, hogy emelkedett...!
De még így is, továbbra is a hús és a torta a két legolcsóbb élel Magyarországon, ugyanúgy mint évtizedek óta...!
( a többi hozzávalókhoz képest)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.