A kegyelemben részesült K. Endre korábban éppen azzal az indokkal fordult a Kúriához, amely sok esetben visszatarthatja a szexuális bűncselekmények áldozatait attól, előálljanak történetükkel: azt kifogásolta, hogy nem volt ott, amikor az áldozatot kihallgatták. Korábban Renner Erika, a lúgos támadás áldozata is panaszkodott arra, hogy a bíróságon megalázó kérdésekre kellett válaszolnia, újra és újra fel kellett idéznie a szörnyűségeket.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
A hölgynek aki a bántalmazást elszenvedte igaza van! Legtöbbször az áldozattal bánnak úgy, mintha ő lenne az elkövető! Egyszerűen gyűlölöm az "igazságszolgáltatási" rendszerünket mert ez nem más mint a fordítottja! Az elkövetőt megilleti az ártatlanság joga amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik, viszont az áldozatnak szinte semmi joga nincs és ha meghalt az vele temették!
vacsi
Igen, ez valóban nem normális. Szerintem azért van így, mert az ilyen ügyekben a bűnözők valamilyen módon a hatalmon levőkhöz kötődnek (a pedofil ügy, Renner Erika esete, és még sorolhatnánk...), míg az áldozatok - hát, azok csak áldozatok, az ő sorsuk senkit nem érdekel (mármint az igazságszolgáltatásban)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.