Egy egész vagyonba került Szijjártó Péter külügyminiszter és kísérete három tavalyi útja egy luxus magánrepülővel – tudta meg az atlatszo.hu.

Szijjártó Péter külügyminiszter és kísérete a focirajongók számára „csemegének” számító bérelt luxus magánrepülővel utazott a tavalyi New York-i ENSZ konferenciára, ezt követően ugyanezzel a géppel Brüsszelbe, majd szeptemberben ismét a Nagy Almába, derítette ki az Átlátszó.

A luxust meg kell fizetni! 264 millió forintot repült el Szijjártó Péter három útján

Szijjártó Péter felszólal az ENSZ Közgyűlés ülésén New Yorkban, 2024 február 7-én. Fotó: MTI

Az oknyomozó portál közérdekű adatigényléssel kikérte az utazások költségeit, ebből pedig kiderült: 264 millió forintjába került az adófizetőknek Szijjártóék három repülőútja a bérelt luxusgéppel.

A lap szerint a gép jelenleg a holland Exxaero nevű magánrepülős cég kezelésében működik. Mint írják,

az exkluzív belső kialakítású luxusgép 14 utas szállítására alkalmas, 11 ezer kilométert tesz meg egyetlen tankolással, és akár 1030 km/órás sebességre is képes. A magángép korábbi tulajdonosa Ajax-drukker volt, ezért a légijármű több szálon is kötődik a focicsapathoz.

A gép a klub nevére utaló AJX végződésű lajstromjellel rendelkezik, valamint egy 14-es szám is van rajta, amely a holland focilegenda, Johan Cruyff mezszáma volt – írja az RTL.hu

Az Átlátszó emellett utánajárt annak is, hogy mennyit költöttek a honvédségi repülőgépen utazó delegációk internetre és étel-italra. A portál arra jutott, hogy mindkét kategóriában Szijjártó útjai számítanak rekordernek:

a miniszter kairói útja alatt például 5,5 millió forintért ettek-ittak a levegőben, internethasználatért pedig közel 7 millió forintot fizettek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Kicsit idősebbek még emlékezhetnek ahogy Rogán Antal luxusbaloldalazott még ellenzékben. Akkor az volt a legfőbb bajuk fideszéknek hogy Gyurcsány Ferenc a saját tulajdonú limuzánjával utazott az országban. Nem helikopter, nem sugárhajtású repcsi, hanem négykerekű limuzin.
Valamiért a rekord költségvetrési hiányt felhalomozó fidesz úgy érzi jobban megérdemlik a luxust bármelyik elődjüknél. Kérdem én, hogy mire fel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
Találós kérdés:
Melyik média vesztett ezerrel több pert mint a másik?
MNO
vagy
az Átlátszó?
Pusztai
Századába bukik szarrágó, sőt lehet a kormány is egy normális demokráciában, ahol van ellenzék.
Nincs nap másutt kormánybuktató balhé nélkül.
Horizont
"Hogy a picsába nem lehet azt felfogni, hogy ezek a mi pénzünket szórják két marokkal? Mi abban a meg nem érthető, hogy ez a pénz mehetett volna arra, hogy ne ázzon be az iskola, hogy legyen fűtés a kórházban, hogy működjön a vasút, hogy legyen orvos? És ez tényleg csak aprópénz ahhoz képest, hogy ilyenek naponta, talán óránként történnek. Hogy nem lehet felfogni, hogy egy félanalfabéta gázszerelőből nem lesz negyvenakárhány éves korában egyik percről a másikra vállalkozózseni, hogy nincs az az Isten, hogy Orbán idős apja saját erejéből ott tartana, ahol, hogy felépíthetné Hatvanpusztát ezen a kontinensen úgy, hogy ne szívlapáttal hajtanák el a pereputtyával együtt a véreres francba? Miért nem érti az a sok barom, akit persze nem szabad baromnak nevezni, mert okosak ők, csak éppen nem látnak jól a gazdájuk és istenük dagadt valagától, hogy nem csak az ő jelenüket és jövőjüket élik fel ezek a hazaáruló gecik, hanem mindenki másét is, a gyerekikét, unokáikét, aki ebben az országban él, vagy próbál élni, mindenkiét? Tényleg oké, hogy gátlástalan gazemberek és törtető szukák martaléka az ország?"

kolozsvaros.com/2024/03/12/tenyleg-azert-kell-huzni-az-igat-hogy-letrejohessen-ez-a-beteg-torz-elit-ez-a-hatalom-es-penzehes-ujgazdag-reteg/
Aki Én
@Feller_Peti: ritka ártalmas féreg vagy te itt. Ezt nem is lehet megúszni...
Aki Én
,,Puritán plebejuskormányzásra van szükség, mondta Szijjártó, majd miniszterként elment luxusjachtozni"

,,„Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség, és a limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is”
– az Inforádió akkori tudósítása szerint ez volt a véleménye Szijjártó Péter külügyminiszternek a „limuzinszocialista” „luxuskormányról” még 2006 márciusában"

,,SZIJJÁRTÓ EGY PÁR VIRSLIT ESZIK, ÍGY TILTAKOZVA AZ ELLEN, HOGY A BALOLDALI KORMÁNY FEJENKÉNT 7340 FORINTOT KÖLTÖTT EGY SZÁZFŐS EBÉDRE SÖJTÖRÖN!"
,,AZ EGÉSZ FIDESZ-KORMÁNY OLYAN LUXUSBAN ÉL SZIJJÁRTÓVAL EGYÜTT, HOGY A VIRSLIZŐS KÉPET JOBBNAK LÁTTÁK ELTÜNTETNI.'
Feller_Peti
Átlátszó.hu --> SOROS GYÖRGY ÉRDEK! -->

i.ibb.co/xYJWwx8/Soros.jpg

A mérték oldalán maguk buktatják le saját magukat!
Ennyit a hitelességről. Hazaáruló dollár baloldal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok