Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a magyar kormány ellen a lombikkórházak államosítása miatt.

A magyar állam 2019 karácsonya környékén kezdett bele a meddőségi centrumok államosításába, először 6 klinikát sajátítva ki, ahol minden kezelést, szűrővizsgálatot és gyógyszert is ingyenessé tettek. A kormány indoklása szerint hatékonyabb, ha állami kézbe veszik a reprodukciós eljárásokat, mert jelentős a finanszírozási vonzata, ráadásul azt látták, hogy vannak visszaélések. Az államosítás előtt jogilag lehetetlenítették el a klinikákat.

Itt az újabb pofon! Az EU belekötött a meddőségi centrumok államosításába

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Miért indult az eljárás? Az Európai Bizottság szerint sérti az EU működéséről szóló szerződésnek (EUMSZ) a 49. cikkelyét, ami letelepedéshez való szabad jogról szól. Az államosítás és a magyar szabályozás annak ellenére korlátozza tovább a reprodukciós eljárásokhoz való hozzáférést, hogy már így is sokkal szűkebb volt az ilyen jellegű szolgáltatások kínálata hazánkban, mint más hasonló méretű tagállamban. Továbbá a Bizottság szerint semmilyen közérdekű céllal nem igazolható az államosítás.

Mi lett a következmény? A gyermekszám növelése a kormány egyik kiemelt célja. A klinikák államosítása óta azonban csökkent a születésszám. A Kaáli Intézet alapítója, Kaáli Géza nemrég arról beszélt, annyi pénzből, amennyit az állam ma a lombikprogramra költ, sokkal több gyereknek kellene születnie.

Mi jön most? A magyar kormánynak két hónapja van arra, hogy válaszoljon és orvosolja a felrótt visszásságokat. Ha a kormány nem közreműködő, pénzbüntetésre számíthat Magyarország, továbbá akár az Európai Bíróságon is eljárás indulhat ellenünk.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha 0rbánék nem akarnak gyereket ,ezen miért kell kötözködni? -nekik kedvezöbbek a keleti vendégmunkások ,akik pár éven belül mint magyarok rájuk szavazhatnak ...,mint most a románok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ha 0rbánék nem akarnak gyereket ,ezen miért kell kötözködni? -nekik kedvezöbbek a keleti vendégmunkások ,akik pár éven belül mint magyarok rájuk szavazhatnak ...,mint most a románok!
Clavigo
Működik valami ? Azt szét kell lopni ,meg rommá kell b@szni.. Oszt jó napot.
izéke
lesz helyette nemzeti méntelep es nemzeti fedeztetőközpont,ahol a macskákat és a kisteheneket jól megabuzálja endre bácsi és a többi pedofil :))))
jáger laszló
Okkal,vagy ok nélkül!!!??
Csak kérdezem?
csak ennyi
barátilag
J.L.
FitesZoltan
Kérdés:
Ha annyira nem akar a magyar kormány gyerekeket, akkor miért finanszírozza sok lehetőséggel és milliárdokkal a családokat? Csak inkubátorokból több milliónyit költött rá.
Fidesz szétossza a lakosság között azt a keveset is amit ti a nekünk járó Brüsszeli pénzek gátlásával elvesztek tőlünk, magyar lakosságtól.

Javaslom, aki itthon elégedetlenkedik, az mennyen el Olaszországba, Németországba, és beszéljen néhány fiatal párral.
Ott nincsenek ilyen komoly segítségek sem a családalapításra, sem egy normális jövő megalapozására. Csak migránsokra szórják és egyre jobban a milliárdokat Ursuláék!

Szóval fotelhuszárok, beprogramozott idióták, ne a hülyeségeket és a féligazságokat írjátok, hanem tapasztaljatok.

Az a néhány vendégmunkás létszám is jóval eltörpül a ti Muszlim terrorista migránsaitok mellett akit simán be engedtetek volna a határainkon belülre.
Aztán, gondolom azt is meg magyaráztátok volna, hogy az jó nekünk, ha a Bombás Ahmed naponta robbant fel egy keresztény óvodát hazánkban.

Ha ennyire nyíltan a hazátok ellen beszéltek, nem jósolok hosszú időt nektek idehaza.
Ahogy itt többen leírták helyettem : Ti hazaáruló gerinctelenek vagytok!

Még az a jó, hogy a lakosság nagy része tisztán látja ezt.
izéke
@FitesZoltan: kora reggel ilyen csúnyán berúgni more :))) vagy meg ki se józanodtál?
KisTehen
"6 klinikát sajátítva ki, ahol minden kezelést, szűrővizsgálatot és gyógyszert is ingyenessé tettek"

elhiszem, hogy ez csípi a szemüket a libsiknek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.