Illedelmes hangú, mégis kissé felháborodott közleményt tett közzé a legrégebbi színházi szervezet, a Magyar Színházi Társaság, amelyben megnevezték, szerintük kiknek kellett volna állami díjakat kapniuk.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A kik kaptáknál is egyértelműbb, hogy kik nem

A derék hvg.hu – igaz, hogy csak beszámolván a Magyar Színházi Társaság morgolódásáról – arról ír, hogy kik érdemeltek volna művészeti kitüntetéseket

Hallgatván – na jó csak részleteket és olvasván a beszámolókat – Őfensége sokak által hiányolt pénteki show-ját, azt kell mondjam, hogy nagyon kell örülnünk, hogy csak Mándoky féle méltán világhírű „művészeket” koszorúztak. Igaz nincs – legalább is nem tudni róla, s egyébként is ennyire strapabíró fajta nincs is – kedvenc lova! =))

Nos egy kicsit elméláztam ezen, s persze azon, hogy és ahogy a derék ukrán-szovjet migráncs helytartó tomboláskodik a hazai színházi életben.
Tudom nem először teszem szóvá, de az igazi hiány a Kossuth-nagydíj és a Kiváló művész kategóriában (s tegyük hozzá, hogy a Nemzet művésze címben is) az Fischer Iván. Aki évek óta rendre a világ legnagyobb karmesterei közé választatik a nemzetközi sajtó által. S aki - nem mellékesen -az BFZ alapító vezetője, s aki a jellemzően többszáz éves múlttal rendelkező zenekarok élvonalába emelte a pár évtizede alapított együttesét.
rücsü41
Egészen más felfogásban osztotta volna a Kossuth-díjat a Magyar Színházi Társaság, mert egyházi embert nem díjazott volna,mert a hit élet embereinek tevékenységét az egyházi vezetőkre bízta volna és nem az állami vezetőkére és a közönség számára sokkal ismertebb emberek munkáját díjazták volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.