Négyszer említette a jogállamiság fogalmát Sulyok Tamás a beiktatási beszédében. Elsőként erre tért ki mint államfői létének „támaszára és iránytűjére”. A jog, a közjog, a jogrendszer, a jogorvoslat legalább tucatszor kapott említést a Sándor-palota előtt. Jo­gász­emberről szólván mindez nem meglepő. A megígért hű és határozott tartás már-már azt a benyomást keltette, hogy a negyedik köztársaságnak esélye lehet letérni az orbáni illiberalizmus útjáról. Olyan államfővel, aki vakon hisz az Orbán-rendszerben, aligha. Sulyok szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy Orbán-hívő, és hogy – pedig igény volna rá – nem fog „Demokráciát!” transzparenssel a Karmelita elé vonulni. Ahogy arra sincs sok esély, hogy a „moszkvai személy” letér a semmibe vezető vágányról.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na kérem ez egy remek cím

frappáns, figyelemfelhívó és sajnálatosan igaz

Mottó:
Csak szólok az új államfő kiválasztása
nem jelenti a „fékek és ellensúlyok rendszere” visszaépítése kezdetét Magyarországon

A nepszava.hu „Sulyok Tamás és a nemzet kétsége: a jogállamiság Bástyája, avagy újabb közjogi méltatlanság?” címmel számol be az első impressziókról Orbánia új államfőjéről.
Sajnos abban vannak kétségeim, hogy a nemzetnek vannak-e kétségei (erős gyanúm, hogy nem is érti), még akkor sem, ha igen nagy gyakorlatunk van abban, hogy és ahogy a legfőbb méltatlanságaink a jogállam elleni propagandát nyomatják! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.