A fővárosi önkormányzat a magántulajdonosoknak fizetne.

A fővárosi önkormányzat a megfizethető bérlakások számának növelése érdekében elindítja a Fővárosi Lakásügynökséget – írta a 444.hu. Karácsony Gergely szerint egy új lakhatási modell kidolgozásán dolgoznak. Növelni szeretnék az önkormányzati bérlakások arányát úgy, hogy magántulajdonú lakásokat szeretnének bevonni a megfizethető körbe. A főpolgármester úgy véli, Budapest az élen jár a nem megfizethető lakhatásban Európában.

Karácsony Gergely bizniszelne az üres fővárosi lakásokkal

Az üres lakásokat akarja kiadni a fővárosi önkormányzat/Fotó: Stockfotó

Ha megérkeznek az Európai Uniós források, akkor Karácsony állítása szerint az elmúlt 30 év legnagyobb lakhatási programját fogják tudni elindítani, de addig is a magántulajdonosok segítségét kérik. A politikus úgy véli, sok üres lakás van a fővárosban, melyeket be lehetne vonni egy olyan modellbe, amelyben az önkormányzat kezeli helyettük az ingatlant.

A lakásügynökség honlapján már lehet is jelentkezni a tulajdonosoknak. A főváros garantálja, hogy a kiadó megkapja a bérleti díjat és amikor visszakapja a lakást, az ugyanolyan állapotban lesz, mint amikor átadta. Ennek az az ára, hogy a piaci árnál valamivel alacsonyabb áron kell rendelkezésre bocsátani a lakást.

Forrás: 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" Ennek az az ára, hogy a piaci árnál valamivel alacsonyabb áron kell rendelkezésre bocsátani a lakást."...és ezt ki fogja önként bevállalni...?...kevesebb pénzért jobb esetben munkásszállást, rosszabban cigánytanyát a nyakába...ez a karácsony teljesen hülye...
Pusztai
Aszem kb 200 ezer üres lakás van Bp-en ebből minima 100 ezer azonnal kiadható lenne, jó állapotban van, csakhogy a tulaj befektetésnek vette és nem adja ki.
Közvetlen közelemben 3 lakás áll lakó nélkül, még csak nem is üres.
..
Pár éve Párizsban- talán Berlinben is?- volt terv: nagyon sok üres lakás volt, adót vetnek ki ezekre, ha nem adják ki bérbe.
Soseom értettem: ha van az országban 3-400 ezer üres lakóingatlan mindek építeni annyi újat?
Jó adó és lakáspolitikával lehetne lépni.
Ezt most jó lépésnek látom.
Perze lehet az építőipari lobbi majd jól beolvas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.