Galambos Lajost korábban vesztegetés és államtitoksértés miatt ítélte el a bíróság.

Molnár Lajos, Galambos ügyvédje a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: tudomása szerint ügyfele már kérvényezte a reintegrációs őrizetet, aminek kezdetére várhatóan szeptemberben kerülhet sor. Ez a tíz hónapos kedvezmény azt jelenti, hogy az egykori NBH-főnök nyomkövetővel, otthon töltheti majd le büntetésének (aminek jó magaviselet esetén kétharmadát kell csak leülnie) utolsó hónapjait.

Megnyugtató döntés: a sok pedofil mellett idén kiszabadul Gyurcsány korábbi elhárítófőnöke is

Az egykori NBH-főnök nyomkövetővel, otthon töltheti majd le büntetésének utolsó hónapjait   Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és a Nemzetbiztonsági Hivatal korábban kémkedéssel is vádolt, majd felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, illetve a hivatal volt műveleti osztályvezetőjét még 2013-ban folytatólagosan elkövetett, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség.

Az ügy szálai a Gyurcsány-kormány idején alapított Egymásért, Egy-Másért Alapítványig vezethetők vissza: a vád szerint az alapítvány – amelynek megalapítását Nagy Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2006-ban elhunyt első igazgatója kezdeményezte – számára egy magáncég 2005-ben és 2006-ban Ázsiából hozott az országba milliárdos értékű vámárut, többtonnányi élelmiszert arra hivatkozva, hogy adomány, ám azok a nagy áruházláncok polcaira kerültek, így csaknem másfél milliárdnyi adót nem fizettek be az államkasszába.

Később feltáró vallomásokból kiderült, hogy az egykori közhasznú szervezet a Gyurcsány-kormány legmagasabb rangú titkosszolgáinak a kifizetőhelyeként működött évekig, és a vezetők sokmilliós összegeket kaphattak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Megnyugtató döntés: a sok pedofil mellett idén kiszabadul Gyurcsány korábbi elhárítófőnöke is."
Ez úgy hangzik, mintha Galambos Lajos (aki nem azonos Lagzi Lajcsival) szintén pedofil lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.