Rendőri beavatkozásra került sor, amikor Pintér Bence, független polgármesterjelölt megpróbált bejutni a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. épületébe, hogy jogerős bírósági ítélet alapján közérdekű adatokat szerezzen.

Rendőrök tették ki a szűrét a győri független polgármesterjelöltnek – fotó

Fotó: Pintér Bence Facebook-oldala

Megkíséreltem bejutni az épületbe, de először a biztonsági őrök, majd az általuk riasztott rendőrség állta utamat, utóbbiak végül kivezettek az önkormányzati cég területéről. Természetesen vissza fogok térni, nem adom fel

- írja a Facebookon közzétett bejegyzésében Pintér Bence győri független polgármesterjelölt.

Pintér Bence a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG) székházába próbált bejutni kedden, hogy átadja az igazgatónak, Nagy Csabának azt a dokumentumot ami kimondja, hogy a cég köteles kiadni a közérdekű adatokat a 2021-2022-es alvállalkozói szerződéseiről.

A polgármesterjelölt szerint a Kúria döntése értelmében a GYHG köteles felfedni, hogy mely cégeknek, milyen munkákra és mennyi pénzt fizettek ki 2021-ben és 2022-ben. Pintér, aki a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület képviselője, a 2023-as adatokat is igényelte, de a cég nem tett eleget a kötelezettségének. Ennek eredményeképpen Pintér sajtótájékoztatót hívott össze a cég székháza elé, majd próbálkozott a bejutással, amit a biztonsági szolgálat megakadályozott. Mivel Pintér nem tágított, végül rendőrt hívtak és elvezették.

Pintér a Telexnek nyilatkozva elmondta, hogy végrehajtást indított a GYHG ellen, amely még folyamatban van. A cégnek jogerős ítélet alapján harminc nap állt rendelkezésre az adatok kiadására, de ez nem történt meg. A polgármesterjelölt hasonló okokból pereskedik a Győr-Szol-lal is, amelynek még van ideje a kötelezettségek teljesítésére, míg a GYHG-nek április 25-ig adott haladékot a végrehajtó.

Forrás: 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Nem értem Pintér Bencét!
Mit erőlködik?
Úgysem neki lesz igaza, és különben is, minek adnák ki az iratokat, hiszen minden a legnagyobb rendben van!
Ahogy az lenni szokott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.