A Lidl bejelentette, hogy jelentős változások lesznek a parkolási díjakban egyik budapesti üzletükben. Az első óra továbbra is ingyenes marad, de a második óra már 1500 forintba kerül, és ha valaki a harmadik órát is megkezdi, 15 ezer forintos napidíjat számolnak fel.

Megőrült a Lidl: 15 ezerbe is kerülhet az amúgy ingyenes parkolás

Fotó: 123rf.com

A Lidl a Lidl Plusz alkalmazáson keresztül értesítette az ügyfeleket, hogy a Csalogány utcai üzletnél új díjszabás lép életbe. A Lidl többi üzletében általában ingyenes a parkolás, de néhány helyen már korábban is fizetni kellett a második óra után.

Az áruház szerint a fizetős rendszer bevezetésének oka, hogy a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező autók megnehezítik a vásárlók parkolását.

A fizetős parkolás azonban nemcsak a Csalogány utcai üzletnél, hanem Budapest több pontján és vidéki üzletekben is érvényes a második órától. Ezek között szerepelnek a XIV. kerületi Mogyoródi út 23–29., a XV. kerületi Erdőkerülő u. 26., a VIII. kerületi Hungária krt. 26., a VIII. kerületi Teleki tér 1., és a III. kerületi Huszti út 20. szám alatt található boltokl, illetve vidéken az érdi Diósdi u. 2–4., a ceglédi Törteli út 2., a kecskeméti Izsáki út 2., a pécsi Siklósi út 52/A és Lázár Vilmos u. 10., a szegedi Makkosházi krt. 21. és a váci Naszály utca 20. szám alatti áruházak.

Ezen üzletek esetében a parkoló használata az első órában ingyenes, a második órában 1500 forint, majd a két órát meghaladó parkolás esetén az üzlet napi zárásáig 2500 forint díjat kell fizetni.

A legfontosabb változás, hogy a Csalogány utcai üzletnél a harmadik megkezdett óra után már nem 2500, hanem 15 ezer forintos napidíjat kell fizetni.

Forrás: penzcentrum.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Miért őrült volna meg? aki vásárol az ingyen parkolhat, aki meg parkolóháznak nézi az fizessen érte...
tothjani
A Lidlben nem lehet 1 órát sem vásárolni nem olyan nagy, max 20 perc alatt a teljes kínálatot át lehet nézni.
Ha futja benzinre és a WC-re is autóval megyünk akkor álljon meg az ember ott ahová megy, és fizesse ki óránként azt a 2-300 forintot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.