2024-től már új követelmények alapján érettségiznek a diákok. A középszintű történelemérettségibe bekerült az Aranybulla, viszont nem kell már pénzügyi ismereteket tudni. Nagyobb változások emelt szinten várhatók. Mutatunk mintafeladatokat, amiken már most tesztelheti tudását.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy igencsak elgondolkodtató mondat

Élénk vita folyik az érettséginél várható változások körül szinte minden tantárgy vonatkozásában

A derék telex.hu Repárszky Ildikó, a Történelemtanárok Egyletének alelnöke.meglátásait közvetíti. Ebben szerepel a mondat:
„az emelt szintű érettségi tényleg nagyon adatszerűnek tűnik, miközben a vizsgaleírás kompetenciajellegű tudást kér számon !!
Nos a wiki szerint: „A pedagógia kompetenciafogalma készségek és képességek együttesét jelenti, melyek segítségével valaki problémamegoldásra képes egy adott területen, jelenti továbbá az illetőnek azt a hajlandóságát is, hogy a problémamegoldásra való képességét alkalmazza és kivitelezze. A fogalom magában foglalja az illető tudását, tapasztalatait éppúgy, mint személyes adottságait.”.
Ez érhető, de mi lehet az a „kompetenciajellegű tudás”!!! =))
S főleg, miért is van ellentétben a történelmi tények ismeretével.
Meg kell említsem a kiváló törtász egykori tanáromat, aki a tantervtől függetlenül is súlyt fektetett arra, hogy közben akkor éppen másútt mik történtek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.