A DK szerint Sulyok Tamásnak az apja miatt nem kellene beszédet mondania a holokauszt-emléknapon.

„Hiába derült ki már megválasztása után Sulyok Tamásról, hogy hazudott édesapjáról, aki valójában a Magyar Nemzetiszocialista Párt székesfehérvári szervezetének vezetője volt, a köztársasági elnök most mégis arra készül, hogy április 16-án beszédet mondjon a holokauszt-emléknapon” – írja Arató Gergely által jegyzett közleményében.

Sulyok Tamásba páros lábbal szállt bele Gyurcsány-pártja – Vajon mit lép erre az új államfő?

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A DK álláspontja szerint bár senki sem vállalhat felelősséget az ősök vétségeiért, fontos, hogy valaki szembenézzen családja múltjával, ne pedig ferdítse azt.

Sulyok azzal érvelt, hogy méltánytalan támadás érte, amikor történészek bizonyítékokat hoztak fel arra vonatkozóan, hogy az új köztársasági elnök nem mondott igazat az apjáról. Sulyok szerint apját, aki filoszemita volt, 1946-ban halálra ítélte a népbíróság, és csak tíz év rejtőzködéssel sikerült elkerülnie a büntetést.

Karsai László történész szerint a köztársasági elnök állításait nem erősítik meg a dokumentumok, és az elnök apját egyszerű náci szimpatizánsnak, antiszemita vidéki ügyvédnek írja le, nem pedig a kommunista terror áldozataként. Ungváry Krisztián történész a kisvárosi bujkálást valószerűtlennek tartja.

Gergely Anna történész kutatásaira hivatkozva azt állítja, hogy

Sulyok László pártirodát és „zsidóbútorokat” is igényelt az elhurcolt zsidók vagyonából, és ezt dokumentumokkal is igazolta.

Sulyok családjának múltjával kapcsolatban újabb információk láttak napvilágot, de ez nem befolyásolta Latorcai János, az Országgyűlés ülésvezetőjének álláspontját. Latorcai azt mondta a parlamentben Arató Gergelynek: "Szégyellje magát és kérjen bocsánatot a köztársasági elnöktől azért, mert olyasmit állított, amit nem tud bizonyítani", miközben Sulyok antiszemita hozzátartozóit hozta fel.

Forrás: 444

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@NKF: Lehet, de az a helyzet, hogy az ország nagy része meg őt szartja le.
NKF
Remélem,hogy Sulyok Tamás nagy ívbe leszarja Arató Gergelyt meg az egész DK-t
Horizont
@NKF: Lehet, de az a helyzet, hogy az ország nagy része meg őt szartja le.
Yoda69
@NKF: A te apad is mocskos nyilas volt? Aztan meg kommunista besugo?
KisTehen
gyurcsányéknak meg van még a zsidó villa?
Clavigo
@KisTehen: kövér lacusnak megvan...
namihami
Majd a ""független"" ÁSz-on keresztül kapnak egy néhányszáz milliós büntetést! Hogy okuljanak!
Olyan fideszesen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.