Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) listavezetője kimondta, számukra sem Karácsony, sem pedig Vitézy nem megoldás Budapest élére.

„Ennek az országnak nem messiásra van szüksége, hanem több ezer eltökélt szarlapátolóra, hogy végre jobb hely legyen” – mondta a 444-nek adott interjúban Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) listavezetője. Szerinte a Kutyapárt tagjait az tartja össze, hogy szeretnek konkrét dolgokkal foglalkozni, és utálják a bullshitelést.

"Nem Messiás kell ide, hanem az aki a sz.rt ellapátolja" – A Kutyák már Magyar Pétert is "megugatják"

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

„A kampányunkban is meghatározó, hogy mindig konkrét cselekvésekhez kötjük az eseményeket. Most voltam Egerben, ahol zebrafestést csináltak a helyi passzivisták, máshol táblákat helyezünk ki, padokat festünk stb.”

– mondta el Le Marietta - Telex híradása szerint.

A Kutyapárt február elején jelentette be, hogy Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója, a főpolgármesteri hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályának létrehozója vezeti majd a párt listáját az idei európai parlamenti választásokon, a második helyen pedig a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt két éve kirúgott Törley Katalin áll.

„A Kutyapártnak cselekvő pártnak kell maradnia az EP-ben is. Ez a lényege, hogy csinálunk dolgokat, és nem csak beszélünk dolgokról”

– mondta Le Marietta. Mint mondta, ha bejut, ő sem tűnhet majd el az EP-ben, „az a dolgom, hogy látható dolgokat csináljak”.

Az MKKP 200 millió forintnyi kampánytámogatást osztott ki az elmúlt években pályázati úton civil projektekre, Le Marietta szerint hasonló módon szeretnék majd elkölteni az EP-mandátum után járó támogatást is. De azt is szeretné elérni, hogy lehessen kutyát bevinni az Európai Parlamentbe, és szeretné megváltoztatni „a sokszor arrogánsnak látszó szemléletmódot az uniós intézményrendszeren belül”.

Azt is szeretné, ha valódi munka indulna meg a közvetlen demokrácia erősítéséért az EP-ben, ezért például felszámolná a szerinte teljesen felesleges és súlytalan petíciós bizottságot. Az EP-programjukat a pártolók ötletei alapján állítják össze, a témáik között szerepelnek a zöld ügyek, az internetszabadság, a demokrácia és az átláthatóság, és az emberek és állatok jólétének védelme is.

A budapesti főpolgármester-választással kapcsolatban azt mondta, „nagyon fontos lenne, hogy erősödjön a fővárosban a részvételiség, és ezt az ajánlatot egyik fél oldaláról se nagyon látom”. Arra a kérdésre, hogy Karácsony vagy Vitézy, azt válaszolta: „Egyik sem.”

„Magyarországon az van, hogy kiáll valaki, azt mondja, hogy én tudom a tutit, és gyertek utánam. Csakhogy ennek az országnak nem messiásra van szüksége, hanem több ezer szarlapátolóra, hogy végre egy jobb hely legyen.”

Magyar Péterrel kapcsolatban azt mondta, „nem látok őrült különbséget ahhoz képest, amit a jelenlegi hatalom képvisel. A szokásos mintákat követi.”

„Mi cselekvő párt vagyunk, amelyik akciókon keresztül hívja fel a figyelmet problémákra, és próbálja azokat megoldani. Magyar Péter egyelőre csak beszél, ráadásul nem is vicces.”

Ami nem baj, de „csak mivel nem csinált eddig semmit, és nem is vicces, mi nem foglalkozunk vele” – zárta gondolatait az EP-listavezető.

Forrás: Telex.hu, 444.hu

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
""Basszus, amelyik párt, politikus itt bassza a rezet 10-20-30 éve, és annyit ért csak el, hogy már azt sem tudjuk, éppen ki az elnök, ha bukott pártvezérek, darabjaira hasadozó pártocskák, totálisan jelentéktelen politikusok, a rendszer tarthatatlanságáról másfél évtizede papoló megmondóemberek ugranak neki Magyarnak, szavalják kórusban, mi miért nem jó, mit miért nem lehet a büdös életben megcsinálni, ezzel szemben hogy kellene csinálni ahhoz, hogy működjön, akkor azért valami csak nem stimmel.
Mert fasza dolog azért rinyálni 14 évig, hogy a fideszmédia elnyomja őket, azért nem tudnak szólani a néphez, nem jutnak el az üzeneteik sehová, aztán jön az egy darab ember, akinek eljut a hangja mindenhová, akkor meg azért jajveszékelnek, mert mindenki arra az egyre figyel, nem őrájuk. Mondom a megfejtést; tessék előkapni a tükröt, és belebámulni! De sürgősen, mert fogy az idő."

www.kolozsvaros.com/2024/04/13/francba-mar-a-jajveszekelokkel/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Ezodabasz: 17.52

Nahát, nahát, lemaradt a jó reggelt! :)
Aktualizálom: jó estét neked!

Mielőtt válaszolok, most csak annyit írok, hogy gondolkodom, mert nyilvánvaló igazságokat írsz, de ezek a tegnap igazságai. Szóval, nem akarok sem rutinból, sem általánosságokat papírra vetni, egy kicsit hagyom érni a mondanivalómat. Csak zárójelben: már megint ugyanazzal a létproblémával szembesülök, amely átszőtte az életemet: szembe megyek a "forgalommal". :) De: végre tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. :)
Majd jövök.
Nyírfa
@Ezodabasz: 17.52

Üzenet minden bánatos bohócnak

Mi akkor is voltunk, amikor nem tudták, hogy vagyunk.
Mi most is vagyunk, csak nagyon kevesen.
Mi akkor is leszünk, ha már csak voltunk,
és tudni fogják, hogy miért ragoztunk.

Idejét sem tudom már, mikor írtam. Régen. Amit mondanék, mondhatok, benne van ebben a négy sorban. Ha mást gondolsz az életről, mások a módszereid, mint amit az a társadalom vall, amelybe születtél, akkor törvényszerű, hogy mindig te leszel a 12 dühös emberből az az egy, akinek kételyei vannak 11 állítással szemben.
Azt mondod, az ellenzéknek be kellene állnia Magyar mögé, és együtt , vállvetve földre vinni Orbánt. Nem a fideszt.
Vagyis, azt kívánod, hogy az ellenzék semmisítse meg magát, és arctalan tömegként emelje vezérévé a NER , mindössze néhány hete előlépett megmondóemberét. Cserébe nem kap semmit, sőt, Magyar mélyen lenézi ezt az egész ellenzéki bagázst, csak a szavazókra tart igényt.
Te így, ezekkel a feltételekkel vállalnád az önfeladást, azt mondanád magadnak, a hazámért , a hazámnak tartozom ennyi áldozattal?
Tudod, hogy ki hozott áldozatot? Navalnij. Ő lemondott az életéről azért az eszmeiségért, amit nagyon egszerűen nevezhetünk Becsületnek. Ő az az ember , akinek a tettei túlmutatnak egyezkedéseken, átmeneti , kétes ünnepelnivalókon. Az idő, a történelem őt fogja igazolni, ő akkor is lesz, amikor már csak volt, és tudni fogják, hogy miért ragozott.
Én nem húzom tovább az időt azzal, hogy újból bizalmat szavazok azoknak, akiknek '22-ben is, mert nem érdemlik meg, mert nem érdemlem meg, hogy méltatlanok folytassák mindig ugyanazokat az üzelmeket.
Meg kell, hogy tanulják a saját kárukon, hogy nem lehet a végtelenségig becsapni magukat, becsapni a társadalmat. És maga a nép is meg kell, hogy tanulja a döntéshozatal felelősségét. Ha másképpen nem, akkor a maga kárán.
De: az ellenzékiséget nem árulom el egy hamis próféta miatt.
És nem árulom el saját magamat.
Nyírfa
@Ezodabasz: Még annyival azért kiegészítem, hogy te is jól tudod, a demokráciát tanulni kell. És egy jórészt feudális tudatú nép nyakába tenni a demokrácia súlyát, nem jó döntés.
Érni kell, siettetés nélkül. Megoldás is van, mindig az aktuálius érettséggel összhangban, és ez jelenleg egy tisztán szakértői kormány.
Beszéltem. :)
Ezodabasz
@Nyírfa: Egyetértek veled, tudod. Szakértői kormány kellett volna már régen! Siettetés nélkül lassú,hosszú szenvedés lesz az ára a fejlődésnek! A mostban élünk és pillanatnyilag nagyon úgy néz ki, hogy csak együtt , vállvetve lehet földre vinni 0rbánt és vele együtt a fideSS-maffiát! Ez nem önfeladás, hanem egy olyan taktika lehetőségét rejti magában amit sajnos kötelező lenne kihasználni. Mi mást lehet tenni a fideSS leváltására? Várni amig felébred a nép? Álmukban fognak így éhenhalni...
Az ellenzék ebben a megosztott, egymás ellenségeiként megnyilvánuló hatalmi harcban már megsemmisítette önmagát. Ha az ellenzék valódi célja a fideSS-KDNP leváltása, akkor sajnos vissza kell venni a belső egoista hatalomvágyból! Cserébe nem kap semmit? Na és akkor mi van? Mi a fene kellene cserébe? Ez egy üzlet ahol mindenki jól akar járni? Ilyen jó üzlet a világon nincs! Van aki sokat nyer, van aki sokat veszít. Felborult az egyensúly az egész embervilágban. Szerintem Magyar Péter megjelenése egy soha vissza nem térő alkalom, a fideSS leváltására, és ha nem állnak mögé, támadják jobbról balról akkor marad a fideSS! Ha esetleg hamis a próféta az hamar kiderül, egyrészt azért mert ha nem igazat beszél és csak ígérget akkor könnyebben leváltható mint a fideSS-maffia. De szerintem a lényeg az, hogy mint harmadik erő bejuthasson a parlamentbe és 1/3 fideSS, 1/3 ellenzék, 1/3 Magyar Péter részvételével nem a 135 bátor gombnyomagató dönthetne mindenről!
Navanij sorsa nagyon elkeserítő! Siettetés és segítség nélkül ez lesz a sorsa mindenkinek aki nem lép idejében a diktátorok egyeduralma ellen. Hadházy Ákos régóta mondja, hogy demokratikus úton nem lehet leváltani ezt a kormányt! Mi akkor a megoldás? Várni amíg kiesnek az emeletről a másképp gondolkodók?
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap, 23.46

Szépjóreggelt! :)

Elmegy az úriember a doktorhoz, nem érzi jól magát, fel van puffadva, fáj a gyomra, már aludni sem tud rendesen, hát kér valami gyógyszert a bajaira.
Adhatok, mondja a doki, miután kivizsgálta, de egy hét múlva megint itt lesz, és még erősebbet kér.
Életmódot kell váltani, folytatja, és ellátja tanácsokkal a páciensét. De bármit mond, falra hányt borsó, a betege nem meggyógyulni akar, hanem a tüneteket elnyomni, és folytatni mindent, amik a panaszaihoz vezettek.
Eltelik néhány hét, ez az ember megint felkeresi az orvost, pocsékul érzi magát, már nem használ a gyógyszer, amit kapott, romlott az állapota, valami erősebbet kér.
A doktor nézi, újból elsorolja, min kéne változtatnia, és előrevetíti, mi történik, ha ezt elmulasztja. De hiába beszél, hát kap egy erősebb gyógyszert.
Megint eltelik néhány hét, a beteg bevánszorog a rendelőbe, lerogy a székre, és megadóan bólint: mit is tegyek, hogy megmaradjak?

Ez a kis tanmese biztosan nem szorul magyarázatra.
Ezodabasz
@Nyírfa: ma, 08:28 Szép reggelt:)) Ez a kis tanmese bizony magyarázatra szorul! Nem nekem, hanem a "betegeknek". Ez az orvos-beteg példa nagyon jól rávilágít a valóságra. A betegnek tudnia kell, hogy mitől beteg és valószínűleg tudja is csak nem akar róla tudomást venni...inkább eltitkolja és elmegy a dokihoz a bajával. Oldja meg a doki, aki nem ismeri, nem tudja milyen életmódot folytat, futószalagon "gyógyít" és így csak a tüneteket tudja kezelni, nem az okokat feltárni(mert azt eltitkolja a paciens). Analóg a történet a politikai/társadalmi betegségekkel...Gondolom erre céloztál a tanmesével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.