Rétságban és Szécsényben évek óta várnak a szülők arra, hogy legyen saját uszodája a Nógrád megyei településeken élőknek, ne más városokba kelljen vinniük gyerekeiket. A két tanuszoda el is készült, de egyikük sem nyitott még meg a kivitelező cég felé fennálló állami tartozás miatt.

Az állami beruházással megbízott vállalkozók az  RTL riportjában azt mondják, nem kapták még meg a munka után járó pénzüket az Építési és Közlekedési Minisztériumtól.

Lázár János tárcája 200 millió forinttal tartozik a kivitelezőknek, így hiába készült el két tanuszoda, nem nyithatnak ki

A szécsényi tanuszoda Fotó: Szecseny.hu

Az építtetést és az üzemeltetést sok más településhez hasonlóan itt is az állam vállalata magára, az önkormányzat csupán a helyet biztosította az építkezéshez.

"Sokan gondolják, ez egy önkormányzati beruházás. Nem az, állami beruházás"

- nyilatkozta az RTL-nek Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere.

A beruházó cég, a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója, Turi Árpád közlése szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium több mint 200 millió forinttal tartozik nekik. A cég februárban átadta az épületet, a szerződésmódosítás és a pénzügyi rendezés azonban a mai napig húzódik.

Ugyanez a helyzet Szécsényben is, ahol szintén a kifizetetlen pénzek miatt nem nyitott még meg a tanuszoda – írja a 444.hu

Az RTL megkeresésére a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium közölte: rövidesen megoldódik a helyzet. Álláspontjuk szerint a rétsági sportintézmény a szerződésmódosítás lezárta után átadható lesz, Szécsényben viszont egy „minimális munka még hátra van a befejezésig”.

Forrás: 444.hu, RTL

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Na mi van rohadékok ennyire üres a kassza, hogy szaros 200 milliótok sincs már???
Kakadu kihagy két repülést és már meg is van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A táskás kijáró ember elhordta a pénzt a minisztérium(ok)ba, a generál kivitelezőnek és az alvállalkozóknak már nem maradt. Így van ez amikor az építőipar a pártok és az állami hivatalnokok kifizetőhelye.
Eladott Ország
A lényeg, hogy a kedves vezetőnek Hatvanpusztán WC papírra is fussa...
twitter.com/csorike1520/status/1779100063353966786/photo/1
Egyetlen egy autót sem látni a Tiborczék új sárvári luxus szállodájának parkolójában. Ez az a szálloda, amelyik 2.5 milliárdot kapott az Önök adóforintjaiból és ahol egyetlen éjszaka több, mint 200 ezer forintba kerül, de minimum négy éjszakát kell foglalni...
twitter.com/i/status/1779758889312903444
Horizont
@Eladott Ország: Hűha micsoda hotel egy hétre 2 millió ft.
Ez az a hotel aminek a kedvéért lebontották a halottasházat.
Magántőkealapban van a tulajdonosa tehát semmit nem lehet tudni.
Azt igen hogy kapott 2,5 milliárd vissza nem térítendő közpénzt.
Jajj de nagyon örülök.
Eladott Ország
@Horizont: ma, 10:50 ♦ Nincs is vendég ennyi pénzért, (nyugati se) hazánkban. "Aki akar, 1 millió 349 ezer forintért is ihat pezsgőt az Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó turai kastélyszállóban, de akár 600-800 ezer forintért bort is lehet fogyasztani – derül ki a Magyar Hang cikkéből. A Krug, Clos d’Ambonnay nevű pezsgő kiskereskedelmi ára egyébként 750 ezer forint."
Horizont
@Eladott Ország: Hidd el lesz benne vendég.
Lepényleső
...addig viszont a feltámadt Lázárnak fial az összeg,- ami ki tudja meddig is tart valójában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.