A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) jelentős összegű, 252 millió forintos kártérítési igényt támasztott az előző főtitkár, Richter Attila ellen, amelyet a Szegedi Ítélőtábla másodfokon is elutasított. A bíróság döntése értelmében a szövetségnek Richter Attilának 16 havi bért, vagyis nagyjából 16 millió forintot kell kifizetnie.

Százmilliókat bukott Lázár János – A teniszszövetség szinte mindent elveszített: nincs a 252 milliós kártérítés, de repült a perköltség összege és 16 millió is a kasszából

Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Az ügy előzményei szerint az MTSZ korábbi vezetése, Szűcs Lajos elnöksége alatt, jelentős, 3,5 milliárd forintos állami támogatást kért a kormánytól, amelyből végül 2,5 milliárd forintot kapott a szövetség. A pénzügyi problémák nyilvánosságra kerülése után Lázár János vette át a szövetség irányítását, és büntetőfeljelentést tett, belső vizsgálatot, pénzügyi konszolidációt és elszámoltatást ígért. A szövetség ennek szellemében kártérítési pert indított az előző főtitkár ellen, és 252 millió forintot követelt Richter Attilától.

A bíróság azonban úgy találta, hogy Richter Attila a korábbi elnök szóbeli felhatalmazása alapján és az elnökség több tagjának tudtával járt el, amikor aláírta a szerződéseket, és nem bizonyított, hogy a versenynek ne lett volna anyagi fedezete. A bíróság szerint a keresetet akár el is lehetett volna utasítani, mivel nem érte kár a szövetséget.

Richter Attila szerint a szövetség tisztában volt azzal, hogy nem történt szabálytalanság, és Lázár János a pert csupán a "tenisztársadalom megfélemlítésére" indította. Richter azt is hozzátette, hogy az a vád sem állja meg a helyét, miszerint 3,5 milliárd forintos hiány lett volna a szövetségben, amikor ő távozott a főtitkári posztról.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Lézer Jani!Hogy bánsz Te a szövetség pénzével?Csak úgy pereskedsz hogy semmi jogalapod nincs és pervesztes leszel, bár ez utóbbin nem csodálkozom, mert a magyar állam nagyon sok pert veszített mostanában, és ennek az államnak a kormányának a tagja vagy.
Dr. Proktor
Nem Lázár bukott hanem a közpénzünk!
Azért az ott lapul valakik zsebében, esetleg már átalakult, mert mint tudjuk: közpénz nem vész el...
balos
@Dr. Proktor: A gázárjankú könnyen játssza a zsentrit az adónkból!Maradna benne a feltöltőtt vibrátor!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.