Az üzenet szerzője digitális ismerősöm. Olvasta a Lefülelt mondatok című rovatom tegnap megjelent összeállítását, és nehezményezi, hogy Ungár Péter közösségi bejegyzését pontatlanul idéztem. Igaza van, csakugyan pontatlanul, de tudatosan. Az LMP-politikus érdekes kísérletbe kezdett. Tősgyökeres…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A felvetés persze jogos,

de meg kell jegyezzem, hogy ez sem ok tudatlan és tájékozatlan butaságok terjesztésére

Mottó:
A derék szerző azzal indokolta tettét, hogy
„tartom azonban annyira műveltnek, hogy
a pontatlanságot inkább a felületességének tulajdonítom”.
Nos az, hogy én Zöldike tanáruracsot minek tartom
azt már számos esetben okadatoltam

„Médianapló - Szabad-e pontatlanul idézni?” című postjában arról vitázott, hogy helyes volt-e egy politikus nyelvi hibáját kijavítania. Pontosabban 2 példát is hozott a témát adó Ungár Petike mellett Czeglédy Csabáét is. Az egésznek külön pikantériát ad az a tény, hogy Czeglédy egy (pontosabban A) Hende mondatra reagált. S ők 3-an ugyanarra a mandátumra pályáztak.
Nos a derék tanárúr Ungár Péterről szólván azt találta mondani, hogy: „Jelenleg is tagja a parlamentnek, de nem EGYÉNI LISTÁRÓL”.
Nos a helyzet az, hogy ez az „egyéni lista” majdnem fából vaskarika. Legalább is a parlamenti mandátumok vonatkozásában. Lévén „A 10 000 vagy ennél kevesebb lakosú településen a képviselők választása ún. egyéni listás választási rendszerben történik.”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.