2010 óta trendszerűen megnőtt a külföldre költöző magyarok aránya, és még nincs biztos recept arra, mivel lehet visszahívni őket Magyarországra. 770 ezer magyar lakik és dolgozik a világ különböző országaiban, akikre a magyar munkaerőpiacon is szükség lenne, még sincs biztos recept a külföldön élők hazacsábítására – derült ki a Vállalkozók és Munkavállalók Országos Szövetsége (VOSZ) és az Egyensúly Intézet külföldön dolgozó magyar munkavállalók hazahívásáráról szóló sajtóeseményén. Az Egyensúly Intézet több mint 300 külföldön dolgozó magyar megkérdezésével készített felmérést és jelentést arról, hogy mit kéne tennie a magyar államnak a kint élők hazacsábítására.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
És ha kiteszik a szűrünket az EU-ból?

telex.hu: „Nem elég a honvágy és a pénzügyi támogatás a külföldön élők hazacsábítására, az egész rendszeren változtatni kellene”

Nos ami azt illeti, szerintem akkor sem biztos!
Azonban egy másik cikk címe ötletet adott: „A Fidesz három EP-képviselője is hazatér Brüsszelből”.
Igen ők meg sem próbálják, de – remélhetőleg – többen lesznek, akiknek nem sikerül. S ha nem fogjuk vissza Tompikáékat és innen is kiteszik a szűrünket, akkor nagyszámú fityesznyik brüsszelita is haza kényszerül! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.