Védelmi pénz, túlárazott szoftverbeszerzés, rezgett a léc a polgármesternek a jelölésnél.

Egymást érik a zűrösebbnél zűrösebb ügyek a budai Vár háza táján. Az I. kerület első komoly ügye tavaly derült ki: a rendőrség vesztegetés gyanúja miatt büntetőeljárás t indított, miután a közel 200 éves Ruszwurm cukrászda tulajdonosa azzal vádolta meg V. Naszályi Márta polgármestert, hogy védelmi pénzt kért tőle – írta az index.hu. Ezután az is kiderült, hogy a Budavári Önkormányzat 2023-ban kötött egy biztonságtechnikai szerződést szoftverek beszerzéséről, valamint karbantartásáról. Szakértők szerint a szerződés jelentősen túlárazott lehetett – írta a magyarnemzet.hu.

A DK keze sem patyolattiszta – Botrány botrány hátán a budai Várban

V. Naszályi Ildikó jelölése nagyon rezgett/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

V. Naszályi Márta sorsa a polgármester-jelölt állításkor nagyon bizonytalan volt az ellenzéki oldalon. Gelencsér Ferenc momentumos politikus az index.hu-nak azt mondta, a pártok megállapodtak a jelöltek személyéről és a listáról. Azt javasolták: a polgármester ne kapjon helyet a listán és a Párbeszéd nem is indíthatott volna egyéniben jelöltet.

Ezután jött Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely és mindent lesöpört az asztalról. Az index.hu úgy tudja, nagyon rezgett a léc a polgármesternek, ám végül a körzetet a Párbeszéd kapta, az LMP-től elvették a körzetet és ki is szálltak az összefogásból.

Forrás: magyarnemzet.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: a kormányközeli korrupció miért nem hoz ennyire lázba?
namihami
@Horizont: 20.06: És várhatjuk a többit is!
Mint a huszárlovak a trombitaszóra...
lusta
Tetszik, nem tetszik, a vádak fele sem igaz.
Menőmanó
A nyikhaj Böröcznek nagyon fáj a foga a polgárjenőségre, ő gerjesztette a cukrászdás balhét is, aztán kiderült, hogy a cukrász évekig nem fizette a bérleti díjat, amiért még a V Naszály fideszes elődje perelte be, és V Naszáj csak befejezte a folyamatban levő eljárást.
De nem nyugszik bele a kis köcsögény, áskálódik tovább, ők így szokták, mert tisztességes úton nem tudnak nyerni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.