A magyar kormány az idén nem tervez rendezvényt az Európai Unióhoz való csatlakozás két évtizedes évfordulójára.

Május 1-jén ünnepli Magyarország az Európai Unióhoz való csatlakozásának húszéves évfordulóját. A Szabad Európa információi szerint azonban a kormány nem tervez központi megemlékezést erre az alkalomra.

Orbánéknak nem ünnep Magyarország uniós csatlakozása, de az EU-s pénzek azért kellenek

Fotó: Orbán Viktor / Internet

A jelentések alapján úgy tűnik, hogy az uniós kapcsolatok helyett más ügyek kerültek előtérbe, különösen a kegyelmi botrány miatt, amely óta a kormány elsősorban a helyzet kezelésére koncentrál. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumát és a Miniszterelnökséget is megkeresték véleményezésre de eddig nem érkezett válasz.

Persze felvetődik a kérdés, miért is ünnepelnénk az EU tagságot, amikor Orbán Viktor még mindig arra készül, hogy elfoglalja Brüsszelt, akárcsak törökök Eger várát...

mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban. Nem vagyunk már csikók, mégiscsak 1100 éves állam volnánk, tapasztaltak és ütésállók, tudjuk, melyik kapun masírozzunk be, és hogyan rendezzük át az Európai Uniót. Itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék.

- nyilatkozta nemrég Orbán, a Fidesz pártalapítványának brüsszeli rendezvényén egy héttel később pedig azt mondta, hogy az Európai Unióban a progresszív liberálisok a szuverenitás felszámolására, a nemzeti hatáskörök minél teljesebb elvételére és a közösség politikai diktátumokkal történő irányítására törekednek.

Nemrégiben a brüsszeli rendőrség körbezárta a NatContot, azaz a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt. A konferencia pódiumbeszélgetését azonban szerdán mégis megtartották, ahol a magyar miniszterelnök több témát is érintett, többek között azt, hogy Európának új vezetőkre van szüksége. Ugyanakkor kijelentette, hogy túlzás lenne őt Vlagyimir Putyin szövetségesének nevezni.

Magyarország 2004 óta az EU tagja, 2003-ban írták alá a csatlakozási szerződést. 2007-ben csatlakozott a schengeni övezethez, és 2011-ben töltötte be az EU Tanácsának elnökségét, amit 2024-ben ismét ellát. A következő elnökség fókuszában a migráció kezelése és az EU balkáni bővítése áll.

Forrás: https://index.hu/belfold/2024/04/18/europai-unio-magyar-kormany-unnepseg-diplomacia-kegyelmi-botrany/

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hú, de kibaszott buta ez a pár fideszcsicska.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Maccska: 20.06: És ezen sorok íróinak gyerekei, unokái éppen a Fidesz védőszárnya alatt leltek menedékre! És, mivel érzik a bűzt, emlékeznek viselt dolgaikra, annál inkább igyekeznek bizonyítani!
Hogy is van a fél KDNP-ből vagy a Munkásőr, esetleg a Népszabadság kereteiből kiszabadult, mára legvéresebb szájú fideszmüezzinek imája? Bayer és társai? Hiszen éppen azt próbálja túlharsogni mindegyik, hogy ezeket a cikkeket ő is írhatta volna vagy akár írta is! Ezzel a túlharsogással van tele a teljes KESMA és Hír Tv, M1, Tv2 és társaik. Vagy lapozz bele a mára VÁRmegyei újságokba! De, időspórolás céljából elég, ha csak egyet nézel át! Láttad mindet...
namihami
@Őrnagy: 20.24: Nosza, ugorj neki mégegyszer és ezúttal FIGYELMESEBBEN olvasd el!
Clavigo
@Őrnagy: Ha bűzt érzel,,az annyit jelent őrmikém,,,hogy a szád túl közel van az orrodhoz..
Aki Én
Hú, de kibaszott buta ez a pár fideszcsicska.
namihami
@Őrnagy: 20.54: Aki elolvassa a kommentjeimet (nem kötelező persze) az tudhatja, hogy tartózkodom a a személyeskedéstől---az esetek zömében!
De most csak annyit: Hülye vagy fiam, ülj le! (Ez a reakciód is igazolja a többiek nem túl kedvező véleményét rólad!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.