A külgazdasági és külügyminiszter úgy véli, Földünket az európai parlamenti választáson egy jobboldali fordulat és egy békepárti amerikai elnök mentheti meg.

Úgy tűnik, verseny folyik a Fidesz-KDNP prominensei között, ki tudja jobban rémitgetni az embereket, ki tud még rátromfolni a brüsszeli politika szidalmazására. Nos, Szijjártó Péter ma kétségkívül dobogóesélyessé lépett előre, ugyanis az a meglátása, hogy az európai észak-atlanti vezetők jelentős része háborús pszichózisban szenved és úgy érzik, mintha háborúban állnának Oroszországgal.

„Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik. Mi úgy gondoljuk, hogy az, ami Ukrajnában zajlik, nem a mi háborúnk, ez a legnagyobb különbség a magyar és az észak-atlanti politikai vezetők között” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Világháborúra készülhetünk – Szijjártó Péter szerint lassan kitörhet a harmadik nagy világégés az uniós és a NATO-vezetők miatt

Egy dolog nem jut a külügyminiszter eszébe, hogy a háborút Oroszország kezdte, ha kivonulna az elfoglalt ukrán területekről, jöhetne a béke    Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A tárcavezető kiemelte, inkább arra kellene koncentrálni, hogy a háborúnak minél előbb vége legyen, minden egyes nap újabb halálos áldozatokat, pusztítást jelent, és a világháború kitörésének veszélyét hozza el.

Minden egyes békeszerető ember lélegzetvisszafojtva várja a novembert, az amerikai elnökválasztást, és azt, hogy az Egyesült Államokban egy béketeremtő elnök nyerje a választást – mondta Szijjártó Péter, hozzáfűzve, hogy az európai parlamenti választáson egy jobboldali fordulat és egy békepárti amerikai elnök jelenti a legnagyobb esélyt a békére.

A miniszter emlékeztetett, hogy korábban az volt a NATO álláspontja, hogy a szövetség nem része az orosz-ukrán háborúnak, és mindent el kell követni a NATO és Oroszország közötti összeütközés elkerüléséért. Most szerinte a NATO több tagállama ezt elkezdte megváltoztatni, és a szövetség koordináló szerepét erőltetik az Ukrajnának történő fegyverszállításban és az ukrán katonai kiképzésben.

Mi nem akarunk részt venni abban, hogy Magyarország területén ilyen műveletek történjenek. A következő hetek azzal fognak eltelni, hogy Magyarország adja be a derekát, vegyen részt a fegyverszállításban és a kiképzésben, de amíg mi kormányzunk, erre nem kerülhet erre sor – hangsúlyozta.

Kifejtette, ezt a háborút egyik fél sem tudja megnyerni, annak csak tárgyalásokkal lehet véget vetni. A kérdés, mikor kezdődnek meg a tárgyalások, minél előbb, annál jobb.

Kormányzati felelősséget viselő döntéshozóknak első számú feladatunk megőrizni a magyar emberek biztonságát, ezt az jelenti, ha ki tudunk maradni a háborúból – jelentette ki hozzátéve, hogy ez két éven át elképesztő erőfeszítések árán sikerült, és ennek így kell maradnia a jövőben is.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos oroszcsicska hazaáruló! Te pontosan ezért dolgozol, hogy a világnak minél rosszabb legyen!
Szemét ember!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Páter fiam én nem hiszek neked!Mindez csak üres duma!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
Külügyminiszter úr, kinek kell szólni, hogy állítsa le a nemháborút? Ki az aki egy másik állam területén rablógazdálkodik? Mit keres a putyin Ukrajnában? Éjjel. És nappal is.

Ha éjszaka betörök hozzád és lemészárolom a családodat, akkor rád kell szólni, hogy maradj nyugton? Hogy kussoljál és legyen béke? Mert te békeszerető (hazug) ember vagy?
Dr. Proktor
Hallatlan!
Nem hagyják ezek a brüsszeliták leigázni Ukrajnát?
...pedig utána mi következhetnénk...
Peller Anikó
@Dr. Proktor: Ez szerintem a gyurcsány..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.