Egy tehetetlen ellenzék és egy kifulladt Fidesz küzdelmének ígérkezett a június 9-i önkormányzati és uniós választás két és fél hónappal ezelőtt. Aztán jött a kegyelmi botrány, majd annak farvizén Magyar Péter. Nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal tényleg lesz három pólus, melyek összemérik az erejüket,…

Forrás: szeka.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy csaj egy „apróság” maradt ki az érdekes elemzésből; a lényeg

szeka.hu: „Amit Magyar Pétertől nem lehet elvitatni”

„Egy tehetetlen ellenzék és egy kifulladt Fidesz küzdelmének ígérkezett a június 9-i önkormányzati és uniós választás két és fél hónappal ezelőtt.” – kezdi mondókáját. Majd „Lehet vitatni Magyar Péter személyét, firtatni a céljait, az eszközeit, ám az biztos, hogy felkavarta azt az állóvizet, amit magyar közéletnek hívunk.”!
Az olyan megállapítás, hogy „a demokráciánk teljesen kiüresedett, hiszen a rendszeres választások ellenére néhány hatalmon lévő család érdekeit szolgálja az ország minden lakosa.” erősen kilóg, mert a Nép, az Isten adta nép, mely … ezt így szereti!!
De aztán: „olyan társadalmi párbeszéd kezdődött közügyekről, amire korábban nem volt példa.”, majd „Eddig ugyanis a Fidesz kommunikációs gépezete uralt minden fontos témát, az ellenzék számára pedig csak a folytonos replikázás maradt. Most viszont van egy hang, amely középről szó, és a kérdésfeltevések egészen másként visszhangoznak, mint a szélekről.”!
Nos itten van az a bizonyos eb elhantolva. Persze szó sincs a valódi közbeszéd igazi változásról. Csupán a farkászok próbálják kihasználni a lehetőséget. Gondoljuk csak meg Hadházy évek óta hadakozik; naponta tár fel sokkal nagyobb disznóságokat, mint azt Magyar teszi összeségében. Neki azonban sohasem volt érdemi segítő sajtója. A magát nem kormányhűnek tekintő termékek megemlítik a dolgokat, de vele szemben áll a kormánymédia sulykolása, amivel már nem foglalkoznak. Nem úgy most, hisz segítettek körbe-röhögni a NER-propaganda egyik legblődebb érvét a női napszemüveget!
Yoda69
Már csak az a nagy kérdés, amire a választ június 9-en fogjuk megkapni: kinek a kárára fog létrejönni a TISZA?
Találgatni persze lehet, de biztosat senki sem tud.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Már megint az a fránya HÍRÉRTÉK

egy egyébként sok frappáns megfogalmazást adó cikk margójára

Mittó:
A hírérték az információelmélet egyik alapfogalma. Egy esemény vagy döntés bizonytalanságának a mértéke. Választást és a választás alapjául szolgáló véges számú elemből álló készletet tételez fel. Minél nagyobb a lehetséges alternatívák száma, annál nagyobb a választás hírértéke.

A nepszava.hu: „Az ötödik részben bealkonyulni látszik Orbán Viktornak, Magyar Péter olyan tüske a körme alatt, amelyet a lakkozás nem gyógyít” címbéli megfogalmazása is igen szellemes, amit a lead még ki is emel: „Magyar-tüske Orbán körme alatt. Ez a köröm fáj. És már a lakkozás sem segít rajta.”
Igazi gyöngyszem a valamiért „közjogi méltósághoz méltatlan botorság, és egyszersmind beismerő vallomás”-ként aposztrófált gondolat: „hittem benne, hogy jó lesz ellopni a közjavakat a demokrácia likvidálása árán is, mert ha a kommunisták kezére jut, akkor vége mindennek, mert ők rárontanak a nemzetükre, amikor csak tehetik”!
Igen jól szól a vége is: „Magyar érdeklődésgörbéje meglehetősen izzasztja a Fideszt minden szinten” és „Nézzenek Fidesz-propagandát, jót fognak derülni. Nehéz eldönteni, hogy a félelemtől vagy az erőlködéstől izzadnak, hogy visszanyomják a nemzeti felvilágosodás érdeklődésgörbéjét a ’helyére’. De a jelek szerint már nem tudja, hol a helye…”!! =))
Nagy kár, hogy nem elmélkedik a „hír-értékesítés”-ről magáról! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.