Fél metróvonal is megépülhetett volna abból a pénzből, amibe a zuglói Bosnyák téri piac szomszédságában épülő ingatlanegyüttes kerül. Az irodanegyedbe a kormány állami szervezeteket költöztetne majd, köztük a NAV-ot és a Központi Ellátási Főigazgatóságot is.

Kormányzati negyed épül a Bosnyák téri piac mellé – "Mindössze" 244 milliárdért...

Illusztráció: freepik.com

Eredetileg a zuglói Bosnyák téri piac szomszédságában egy tízszintes – mélygarázs, földszint és egy 8 emeletes – épület épült volna, amiben 162 lakás és két üzlet kapott volna helyet. A magáncélú projektet az állam végül nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá minősítette, majd tavaly áprilisban 244 milliárd forintért megvette.

A Zuglóban mandátumot nyert Hadházy Ákos csak véletlenül bukkant rá az erről szóló dokumentumra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt. Hadházy szerint a zuglói városházának senki nem szólt az üzletről, holott az önkormányzatnak elővásárlási joga van erre a területre.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kormányinfón beszélt róla, hogy a kormány az új negyedbe költöztetné többek között a NAV-ot és a Központi Ellátási Főigazgatóságot is.

Forrás: telex.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mi a lófaxnak? És a 4-es metrót legalább kiviszik végre odáig?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Mi a qxarnak ezeknek új kormánynegyed, különösen ilyen pénzhiányos időszakban? Már annyian vannak, hogy nem férnek el? Meg mini/maxi Dubaj, meg reptér, meg Vodafon, meg 5+ milliós fizetés, meg még mit nem? Takarodni kellene már a hűvösre, de sűrgősen!
Béla333
Ezért ragaszkodik a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a maffiával eddig is jó kapcsolatot ápoló Horváth Csabikához.
A következő években nagy pénzek fognak abban a kerületben forogni, biztos csurogna egy kis apró a hármas szövetségnek is...
Bűnszövetség ez...
Billibácsi
Az urak és hölgyek könnyen leugranak majd friss zöldségért.
Béla333
Csabi már régi motoros a pályán... Tudja, hogy hogyan válnak a közpénzek magánpénzzé.
És zsarolva egy korrupciós ügy vizsgálatával, tehát ideális a DK-MSZP-Párbeszéd és a maffiózók csapatának is:

"A portál jelezte, hogy az ügynek már több szocialista gyanúsítottja van, köztük Baja Ferenc volt miniszter, Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Tóth Csaba, a zuglói szocialisták erős embere. Egy vallomás szerint az ellenzéki politikusok összesen háromszázmillió forint vesztegetési pénzhez jutottak hozzá."
www.borsonline.hu/aktualis/2024/04/40-millios-korrupcio-felfuggesztettek-a-szocialista-politikus-mentelmi-jogat

Remélem van eszük a Zuglóiaknak, hogy nem bíznak meg ebben a bűnszervezetben...
kereső
adatbazis.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/kormanyzati-negyed-1
Volt már egyszer egy kormányzati negyed terv. Azóta van karmelitánk 20+milliárdért, van budai várkapitányság -ki tudja mennyiért, eladásra kinálják a József Nádor téri pénzügyminisztériumot- ? rejtély , hogy hova költözik, és itt van ez is...ez a 244 milliárdos telek...és ez csak a telek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.