A szuverenitásvédelmi törvény és a Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítása sérti a szabad és tisztességes választások elvét, olvasható abban az ötpárti határozattervezetben, amelyről a jövő héten szavaz az Európai Parlament plenáris ülése. Hasonló megállapításra jutott lapunk információja szerint az Európai Bizottság is, s összességében az unióban úgy látják, Magyarországon a választási autokrácia hibrid rendszere alakult ki.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Magát a jelenséget leegyszerűsíti,

de van egy megállapítása, ami elgondolkodtató

A nepszava.hu „Furkósbot” cikkében a derék szerző elmélkedik az ötpárti határozattervezetről - a szuverenitásvédelmi törvény és a Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítása kapcsán -, amelyről a jövő héten szavaz az Európai Parlament plenáris ülése.
A szándék is sántít, hisz bár szóba kerül, de nem csak az a gond, hogy sérti a szabad és tisztességes választások elvét.
Azonban van egy érdekes gondolat a cikkben: „a június 9-i EP-voksolásra tavaly tavasszal rácsatlakoztatott önkormányzati választással, melynek köszönhetőn az a nevetséges, s jogilag is legalábbis furcsa állapot áll majd elő, hogy egy esetlegesen bukott településvezetés még bő négy hónapig hatalomban maradhat, az újonnan megválasztottak pedig ez idő alatt partvonalon kívülről figyelhetik elődeik végnapjait, s kényszeredett mosollyal asszisztálhatnak egy rakás, akár a teljes következő ciklust meghatározó döntéshez.”!
Nos - persze nem mondja, de - ezzel nem az a legnagyobb gond, hogy van egy interregnum, bár meg kell hegyezzem amcsi béna-kacsa sem midig kóser, hanem sokkal inkább az, hogy ennek nincs meg semmiféle alapja hazánkban:
sem törvényi,
sem közgondolkodási,
sőt igazából megértési
lehetősége sem adott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.