Elhunyt Varga Szilvia rendezvényszervező szakember. A Közszolgálati Közalapítvány Kuratórium Fidesz által delegált tagja vasárnap reggel, hosszú betegség után, 53 évesen halt meg – közölte a család.

Varga Szilvia 1971-ben született Budapesten. 1996-ban szerzett diplomát a JPTE-BTF kulturális szervező szakán, 1998-tól a Miniszterelnöki Hivatalban előbb a Kommunikációs Központban dolgozott állami rendezvények rendezvényszervezési vezetőjeként, majd az Országimázs Központ állami rendezvények rendezvényszervezési vezetője és tanácsadója volt.

Gyász – Elhunyt Varga Szilvia

2001 és 2006 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció Szakán volt óraadó tanár, 2002-2003-ban a Fidesz Országos Hivatalában (Demokrácia Központ, majd Programiroda) tevékenykedett rendezvényszervezőként.

2003-tól 2006-ig a Fidesz programigazgatója, 2006-tól 2010-ig a Kecskeméti Fesztiváliroda igazgatója, 2006-tól saját rendezvényszervező vállalkozást indított. 2010-ben az Országgyűlés a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi tagjának választotta, itt elnökségi tagként is dolgozott.

2010-2011-ben a Hungarofest Nonprofit Kft. Nemzeti Rendezvények divízióigazgatója, 2011-től 2013-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzeti Rendezvényekért felelős tanácsadója volt. 2013-ban nevezték ki a Hungarofest Nonprofit Kft. szakmai igazgatójává.

Fontosabb munkái közé tartoztak 1999 és 2001 között a Millennium nagy rendezvényei és protokolleseményei, így az augusztus 20-i rendezvények és tűzijáték, a Sydney-i Olimpiai magyar napok, a Szent Korona átszállítási ceremóniája az Országházba, és Mádl Ferenc köztársasági elnök beiktatási ünnepsége. 2002 és 2006 között szerepet vállalt a Kossuth téri Fidesz kampányzárók, a budapesti Fringe Tehetségkutató Fesztivál, 2009-ben Pécs Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepsége megszervezésében.

Szerepet vállalt továbbá az Európai Unió soros magyar elnöksége lakossági rendezvényei (2011), a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője (2014), Plácido Domingo budapesti koncertje (2016), az úszó-világbajnokság megnyitó ünnepsége (2017) tető alá hozásában.

2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Varga Szilviát.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Országos érdekeltségű--országos érdeklődést kiváltó hír?
A családot és a fideszfanatikusokat igen, de a Propit? Vajon, miért?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Pegero: 23.29: Akkor miért nem nekem írtak? És ha nem olvasom?
Ez egyébként is inkább a csorda részére gyász, mi nem is tartottuk a kapcsolatot! Eddig se, eztán pedig már valószinűleg még nehezebb lenne! Nem szép tőlem, de eddig se éreztem hiányát.
Pegero
@namihami: Mit tudsz még, mesélj. Az a pici zöld száraz valami, ami az orrodból kilóg, úgy hívják mumifika?
Pálinkás Pál
mint ember R.I.P. ..de egy fideszessel kevesebb...
namihami
@Pegero: 00.01: Vajon ez számodra miért központi kérdés? Engem pl abszolút hidegen hagy, hogy mi az az évek óta szaporodó barna és büdös réteg, amit oly büszkén hordasz a szád körül! Aminek rohadó naranccsal elegy illata már a képernyőn is egyre inkább átjön. Ezt a te privát szférádba soroltam és megigérhetem, hogy így is marad!
Pegero
@namihami: Maradj is úgy, ahogy vagy és ott ahol vagy! Hálás vagyok neked, hogy így állsz hozzá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.