Czibula-Myers Csaba kilenc évig Mexikóban, illetve a mellette lévő Belize-ben bujkált az igazságszolgáltatás elől. A volt fideszes képviselőt hivatali visszaélés miatt körözték, majd hazajött, felfüggesztett börtönt kapott. Most Zamárdiban indul polgármester-jelöltként.

Czibula-Myers Csaba kilenc évig Mexikóban és Belize-ben bujkált a magyar igazságszolgáltatás elől, akik hivatali visszaélés miatt körözték az egykori fideszes képviselőt. Most Zamárdiban indul a polgármesterségért, írta meg a 24.hu.

Hivatali visszaéléssel gyanúsították a fideszes képviselőt – Mexikóban bujkált, előkerült és most polgármester lenne

Czibula-Myers Csaba Mexikóban bujkált az igazságszolgáltatás elől, most polgármester-jelöltként indul Zamárdiban/Fotó: Facebook/Czibula-Myers Csaba

Czibula-Myers Csaba 2002 és 2006 között fideszes önkormányzati képviselő volt Erzsébetvárosban, illetve képviselősége előtt és után is külső tagja volt a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának – írja a 24.hu. Őt is korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítottak a hatóságok Hunvald György akkori szocialista polgármesterrel az élen. Czibula eleinte a horvátországi nyaralójába, majd Közép-Amerikába menekült, ezután Mexikóban és a szomszédos Belize-ben bujkált.

Ez utóbbi kis közép-amerikai országban a szintén ott bujkáló Bróker Marcsival is kapcsolatba került. Ez jól is jött neki, mert úgy próbálta visszavonatni a hatóságokkal az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancsot, hogy információkat ajánlott cserébe Bróker Marcsiról. A magyar hatóságok azonba nem éltek az ajánlattal.

Czibula Csaba végül 2017 decemberében tért haza, ekkor őrizetbe vették, ám utána utána kiengedték. A büntető ügyét míg távol volt elkülönítették Hunvaldéktól, így külön perben állt bíróság elé. Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette, továbbá felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés és kétrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

A férfi négy éve él a Zamárdiban és a 18 éve hivatalában lévő polgármestert váltaná le a júniusi önkormányzati választáson.

Forrás: 24.hu, 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
“Ahol hús van, ott légy is van. Meg rengeteg gerinctelen csúszómászó. "És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt, sunyi parasztok." Márai Sándor. Itt vannak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
@Eladott Ország: Óh,hogy Mária milyen tisztán látott!Ez a magyar nép kb 10%-ában van meg! Itt kezdődik a probléma és ott ,hogy azt sem tudják ki volt Márai Sándor!Ilyen bölcsességeket ezek nem olvasnak!Ez a nagy IGAZSÁG!
Havanagi
Az első sorban helyesbítek:Márai-elütöttem-
Havanagi
Bűnözőknek áll a fidesz zászló!
viccesvigságok
igy is lehet ? akkor hol van a TISZTESSÉG itt . ex bünöző és máris kár hogy nem az orbán bársonyszékére hajt.
Pusztai
szerintem a gyerekkori haveromnál dekkolt, akinek szállodája van Belizben.
o))
Billibácsi
Lassan oda jutunk, hogy a fidesznél csak az lehet polgármester-jelölt akinek van priusza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.