Az emberek a június 9-i európai parlamenti választáson megüzenhetik az őrültségeket beszélő európai politikusoknak, hogy elég, és letehetik a voksukat a béke mellett – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a jordániai kollégájával, Ajmán Szafadival közös sajtóértekezletén arról számolt be, hogy mindkét ország olyan térségben található, amely rendkívül súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, miközben egyik sem okolható az őket körülvevő regionális feszültségekért.

Videó – Szijjártónak elege van, teljesen kikelt magából: megüzenhetik az őrültségeket beszélő politikusoknak...

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Egyikünket sem terheli semmi felelősség ezen konfliktusok kialakulásáért, mégis azok között vagyunk, akik fizetjük ezeknek a konfliktusoknak az árát

– mondta.

"Ebből a magyar embereknek jogosan van elegük. A magyar emberek békét akarnak, s az egész ország, az egész nemzet értetlenül áll azelőtt, hogy egyes európai politikusok rendkívül veszélyes őrültségeket beszélnek (...) Egyes európai politikusok katonákat akarnak küldeni Ukrajnába, más európai politikusok pedig nukleáris fegyverek bevetéséről fantáziálnak" – tette hozzá.

Akármelyik teljesül, az világháborút fog jelenteni, és annak megint mi fogjuk fizetni az árát, azok, akik a fegyveres konfliktusok közvetlen környezetében élünk

– folytatta.

Közölte, hogy a június 9-i európai parlamenti választáson az emberek letehetik a voksukat a béke mellett, és ezzel "megüzenhetik az őrültségeket beszélő európai politikusoknak, hogy elég".

És elegünk van abból, hogy a mi bőrünkre tesznek veszélyes nyilatkozatokat. Elegünk van abból, hogy egész Európát, sőt az egész világot háborúba akarják sodorni. Elegünk van abból, hogy Ukrajna kapcsán szárazföldi katonai csapatok küldéséről és nukleáris fegyverek bevetéséről beszélnek

– sorolta.

Szijjártó Péter ezt követően leszögezte, hogy a jelenlegi helyzetben felértékelődött a stabil, megbízható és kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködések jelentősége, márpedig a Magyarország és Jordánia közötti kapcsolat épp ekként jellemezhető.

Kiemelte, hogy hazánk nagyra értékeli a közel-keleti ország szerepét a térségbeli stabilitás fenntartása, illetve a terrorizmussal és a szélsőségességgel szembeni küzdelem terén.

Úgy vélekedett, hogy az október 7-i izraeli terrortámadás egészen új korszakot nyitott a Közel-Keleten, a helyzet pedig biztonsági kockázatot jelent Európa számára is.

Kifejtette, hogy a nemzetközi közösségnek az izraeli-palesztin konfliktus eszkalációjának megelőzésére, egy nyílt államközi háború kitörésének megakadályozására kellene összpontosítania.

Mi Jordánia stabilitását, józan észre alapuló hozzáállását azért is tartjuk kulcsfontosságúnak, mert úgy látjuk, hogy az ilyen, józan észre alapuló politikák jelentik a reményt arra, hogy a béke egyszer még ide visszatérhessen a Közel-Keleten

– jelentette ki.

"És természetesen el kell érnünk azt is, hogy soha többet a világon sehol ne ismétlődhessen meg olyan terrortámadás, amely október 7-én érte Izraelt" – fűzte hozzá.

Ugyanakkor arra is kitért, hogy mindent meg kell tenni a civilek megóvása céljából. Elfogadhatatlannak nevezte a humanitárius tevékenységek hátráltatását, és egyúttal felszólított a túszok minél hamarabbi szabadon engedésére.

A miniszter méltatta Jordánia szerepét a menekültek ellátásában is, arra figyelmeztetve, hogy enélkül Európára zúdulna ez a több millió ember.

"Ezért mi azt gondoljuk, hogy Jordánia minden támogatást megérdemel Európából" – szögezte le, arról számolva be, hogy a közelgő magyar európai uniós elnökség alatt a kormány össze kívánja hívni az EU-Jordánia társulási tanács ülését, hogy megvitassák a további segítségnyújtás kérdését.

Ezzel összefüggésben aláhúzta, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a problémákat kell importálni. A kormány ezen stratégiája keretében az elmúlt öt év során négymillió dollárnyi támogatást nyújtott Jordániában a menekültek ellátásához, és a munka eredményességének javítása érdekében a Hungary Helps program képviseleti irodát fog nyitni Ammánban – tájékoztatott.

Közölte, hogy több megállapodást is aláírtak a látogatás során, az egyik értelmében évente négyszáz jordániai hallgató tanulhat ezután is évente a magyarországi egyetemeken.

Emellett közös képzési programot indítanak a fiatal diplomaták számára, továbbá szorosabbra fűzik az együttműködést a környezetvédelem területén is, illetve ifjúsági együttműködésbe kezdenek.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A mocskos oroszcsicska hazaáruló szerint legyen béke, de mivel az orosz haverjainak ő nem szól, ezért az olyan legyen szerinte hogy az ukránok adják meg magukat?!
Lavor haverjától akkor kapott kitüntetést, amikor megoldották, hogy az oroszok úgy használhassák a külügy számítógépeit, mintha az a sajátjuk lenne...
Undorító férgek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feller_Peti
Szerencsére az emberek többségének valóban nem ment el a józan esze.
A háborús uszító balliberális hordát kell parkolóra küldeni (EU szerte) amely az emberek nyomorán,
HALÁLÁN és VÉRÉN nyerészkedik. Parazita mód terjeszkedik. Az ördögi megtévesztést felhasználva. Báránybőrbe bújt farkasként viselkedve.

Szíjjártó Péter => Jobboldal => Normalitás, BÉKE, maga az ÉLET és normális jövő.
Balos csőcselék => Káosz, HALÁL, NÉPIRTÁS, HÁBORÚ, pusztítás.
csak úgy....
Szijjártó és a kampányhazugság; Politikai merénylet Szlovákiában; A sas leszállt: kikapott a Fradi
www.youtube.com/watch?v=46XMfcdouTw
balos
@Aki Én: Az alant ide hányó nyilas kurva ezt jelzi!Ja és már a kitüzője is hazugság,mert a disznó hozzá képest 1 okos állat!
simmering73
Az emberek a június 9-i európai parlamenti választáson megüzenhetik az őrültségeket beszélő európai politikusoknak, hogy elég, és letehetik a voksukat a béke mellett. De természetesen ez csak akkor igaz, ha a fideszre szavazunk. Te, aki két éve végig repülőzted a világot és a világ jottányit se jutott előre a béke terén.
Petikém, hogy egy klasszikust idézzek, az #anyátokpicsája.
Aki Én
@Feller_Peti: jobb helyeken börtönben lennél, ha megmentettek volna a lincselő tömegtől.
Amit te csinálsz, arra nincs mentség.
Persze ahhoz is súlyosan buta suttyó vagy, hogy ezt felfogd, te buta csöves féreg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.