A brit Konzervatív Párt újból bevezetné a kötelező katonai vagy polgári szolgálatot, hogy a kallódó fiatalok a bűnözés és a munkanélküliség helyett normális életcélt találjanak.

A brit Konzervatív Párt bejelentette: ha újra kormányt alakíthatnak, visszahozzák a kötelező sorkatonai szolgálatot – írja a 444.hu. Az elképzelésük szerint a 18-at betöltött brit állampolgárok nők és férfiak egyaránt két, lehetőség közül választhatnának 2025-től: vagy bevonulnak 12 hónapra vagy egy évig minden hónap egyik hétvégéjén közhasznú munkát végeznének állami szervezeteknél – például rendőrség, a tűzoltóság vagy az állami egészségügy.

Mire készülnek a britek? – Újból bevezetnék a sorkatonaságot, még a nőket is besoroznák

A brit kormányzópárt visszaállítaná a sorkatonaságot még a nőknek is/Fotó: 123rf.com

Rishi Sunak kormányfő a közösségi érzés visszatérését várja a tervtől. A miniszterelnök szerint az új típusú sorkatonai szolgálat célt csempészne az érintettek életébe és átélhetővé tenné a nemzeti büszkeséget – írja a BBC. Konzervatívok szerint a cél az lenne, hogy a munkanélküli vagy az oktatási rendszerből kiesett, bűncselekményeket elkövető fiatalokat eltérítsék a munkanélküliség és a bűn útjáról. Terveik szerint mindez évi 2,5 milliárd fontból finanszírozható lenne.

Forrás: 444.hu, bbc.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Philip Marlowe
A francba!
Amikor én katona voltam, bezzeg akkor nem sorozták be a csajokat. Sőt, be se jöhettek...
Pedig hú de szuper bulik lehettek volna...:D
Szőrnyű igazságtalanság ez kérem.
Menőmanó
@Philip Marlowe: Szerintem az az igazságtalanság, ha menni kell katonának, akkor is utálod a háborút.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.