Egy friss kutatás alapján elmondható, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltjének és Vitézy Dávidnak együtt – pontosabban összeadva – 50 százalékos tábora van, a jelenlegi főpolgármesternek ehhez képes „csak” 46 százaléka. Kérdés csak az, hogy előállhat-e olyan helyzet, hogy összeadódnak a Karácsony-ellenes szavazatok? 

A Medián és a 21 Kutatóközpont 2024. május 17-e és 22-e között 1000 szavazókorú fővárosi lakost kérdezett meg a HVG megbízásából készült omnibuszfelmérésben. A főpolgármesteri preferenciák alig változtak április és május között:

a választani tudó budapestiek 46 százaléka Karácsony Gergelyre, 26 százaléka Szentkirályi Alexandrára, 24 százaléka Vitézy Dávidra, 4 százaléka pedig a Mi Hazánk jelöltjére, Grundtner Andrásra voksolna. Ez alapján most sima Karácsony győzelem néz ki.

Ráadásul éppen hétfőn mondta azt Szenkirályi Alexandra, hogy hírlapi kacsa, az, hogy visszalépne, míg Vitézy Dávid pedig az ATV Egyenes beszéd című műsorába jelentette ki:

Leghatározottabban cáfolom, hogy visszalépnék

A HVG által közölt felmérés a listás szavazással is foglalkozott. Ez alapján markáns ellenzéki többség van a fővárosban, ám az ellenzéki voksok számos lista között oszlanak meg, így a felmérés pillanatában a Szentkirályi vezette Fidesz–KDNP-lista számíthat a legtöbb szavazatra: 31 százalék voksolna rá.

Egy friss kutatás szerint harangoznak Karácsonynak, ha Vitézy és Szentkirályi tábora összefog

Szentkirályi Alexandra                                            Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A főpolgármester által vezetett Párbeszéd-Zöldek–MSZP–DK-listára 23, a Magyar Péter által vezetett Tisza listájára 16, a Baranyi Krisztina MKKP-listára 12, az LMP–Vitézy-listára 7, a Donáth Anna által vezetett Momentum-listára 6 százalék szavazna, míg a Mi Hazánk listája 4 százalékos eredménnyel a bejutási küszöb alatt maradt.

Ezek a százalékos arányok tehát csak részben jelzik a különböző pártok támogatottsági szintjét: a listavezetők megemlítése nyilván befolyásolta az arányokat. Mindez tehát azt jelenti, hogy a következő főpolgármesternek jelen állás szerint egy igencsak megosztott fővárosi közgyűléssel kell számolnia.

Forrás: HVG, atv

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Ha összefog, hahahaha
Akinek Vizézy még elfogadható, nem biztos, hogy Kaszinóné is.
Nem is értem, ki az, akinek ez az ostoba tyúk megfelel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
Tessék mondani, ezt a harangjátékot hol lehet majd meghallgatni???
Yoda69
@Menőmanó: Itt vannak a sikari fele roman migrancsok. Ezek a barmok egy kecsket is megvalasztananak polgarmesternek, ha a fideSS inditana.
@Géza: sikari, az gondolom nem zavar, hogy roman migrancsai (veled egyutt) szavazhatnak, pedig meg magyarul se tudnak.
Mocskos gecik vagytok ti fideSS birkak az utolso szalig.
viccesvigságok
na ti meg az összefogás? 3 oldallal odább meg már szandrikát visszaléptetik ről szól a rege rege rejtelem?akkor ez is kacsa hirlapi?
viccesvigságok
lassan eluszik az ország a sok esővel akkor aki nem uszik az árral?? az pedig pintyő bá azt mondá vizhiány lészen öntözési és öltözési tilalom is lészen Mert már BUGYI val is gond van? Ja a gatya még megmarad?idézet " becsületes embernek ismertem meg " magyarul tán FÉLREISMERTE? hát volt szerepe sokmindenben szinészként is csak játszótt ami neki köllött hazavite rejtegette akkor most: leszerepelt ."Madarat tolláról embert barátjáról "
viccesvigságok
na akkor enyyit a harangozásokról ?? akkor most ki a gyáva GERGŐ lemos benneteket sorba csak hecceljéték
Eladott Ország
"Karácsony nagyon vezet", de hiszen még jogsija sincs. Állítólag a fúvós hangszerek sem az erőssége. - A villanydrótnak sincs. És tényleg! Végre egy jó hír! Azért csak ésszel. Tarlós is nagyon vezetett a kutatóknál. Emlékszem régen még pontokba szedett programmal készültek egyes indulók, amit aztán később számon lehetett kérni rajtuk de az mára már sorosista lipcsy ármánnyá vált, egyszerűbb a másik nonstop szarozása/lejáratása meg az arcoskodva affektálós infantilis bohóckodás. Egyébként innen üzenem a kevlármanöken ártánynak az örök klasszikust: boldog karácsonyt! Engem ugyan nem b*sznak át! Nálam a Tahó’ Pityu vezet és nyer!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fcdn.magyarnemzet.hu%2F2021%2F07%2FI8pKV7AcOQACVk2mg22uZ7FIWz3JFECDM-MR_IPLws4%2Ffill%2F1347%2F758%2Fno%2F1%2FaHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0MDJlNGI1YzMxNzQ2Mjk5NzMyOWZjODdkN2MyMGUw.jpg&key=pzsHEQmJMrYDdQNFsQo4ww&w=800&h=629
Szikvizes’ Szandimandi’ sem hiszi el, hogy esélye van, ennyire még ő sem ostoba. Viszont sokkal tartoznak családilag o1g-nek, be kellett vállalni. Eddig is csak hazug fröcsögés volt a feladata, annyi a különbség, hogy most ezt egy témára, illetve egy személyre kell koncentrálni. Mint már többen írták, amúgy sem főpolgármesterségre hajtanak, hanem a közgyűlésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.