A számítás alapja az alábbi: rekordra ugrott a magyar lakosság pénzügyi megtakarítása az idei első negyedév végére. Nem kicsit, Nagyon. de hol a pénz? Pontosabban kiknál? 

Minden magyar család átlagosan közel 3,5 millió forinttal gyarapodott az idén március végére az egy évvel korábbihoz képest – számolta ki a friss jegybanki adatokból az Azénpénzem.hu. Nagyon jól tudjuk persze, hogy a döbbenetes mértékű, közel 14 ezer milliárdra rúgó vagyonnövekedést egy szűk réteg fölözhette le. Ez utóbbit a Magyar Nemzeti bank (MNB) által közzétett statisztika mutatja.

Friss adat, hogy valójában úsznak a magyarok a pénzben – 25 millió forint az átlagos megtakarítás?

Képünk illsztráció   123fn.com 

Lovas Judit közgazdász, azénpénzem.hu szerkesztője szerint ez a statisztika “bődületes gyarapodást mutat ki”, fogalmazott a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában. A bruttó pénzügyi vagyon 100 ezer milliárd forint fölé nőtt, tette hozzá a szakember. Ha pedig ezt elosztjuk a háztartások számával, kijön, hogy háztartásonként ez 25,5 millió forint, ami valóban 3,5 millió forinttal több, mint egy évvel ezelőtt.

Ez a pénz leginkább a felső tízezernél, illetve a felső 1 százaléknál van. Különböző tanulmányoknál tudjuk, hogy a vagyonnak körülbelül a 2/3-a a felső 10 százalék kezében van, és a felső 1 százalékban pedig a vagyon harmada van, magyarázta a szakember. Vagyis a felső, gazdag réteg rettenetesen vagyonosodik, az adja a növekedést.

Forrás: az én pénzem , https://spiritfm.hu/cikk/a-gazdagok-tovabb-gazdagodnak-brutalisan-nyilik-a-tarsadalmi-ollo

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ha Lölő ma eltett megtakarításképpen 100 millát, akkor 4 család már nem kell hogy idegeskedjen egész évben, hogy hogyan tegyen félre 25 millát.
És ez csak a mai nap!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
Kedves Elvtársak!
Nem kell ez a nagy siránkozás! A "segílyt" is be lehet osztani, csak egy kicsit oda kell figyelni!
www.youtube.com/watch?v=n1dWCVlK9VA
Yoda69
Es akkor orban kérdezi nagy kerek gulu szemekkel, hogy hol van a magyarok pénze?
Miközben tudja jól a választ: a saját zsebében.
viccesvigságok
friss adat hogy minden magyarnak 170 milliója van a bankban. ilyen alapon mondták hogy a leg türelmesebb a papir minden hazugságot tűr és elvisel. hogy nem szakad le már az a csillagos magasságos ÉG.
viccesvigságok
Úszok a pénzben igen 45 éves munkaviszonyommal 240,000 FT nem Euró ám.! abba kegyetlenül lehet úszni élvezkedni lvárom 120 évig hozza a postás akkor kibirom.
viccesvigságok
megin előveszik a statisztikát csak akkor ahozzárendelt szabályokra is illet volna odafigyelni, nem csak a hirt felrőppenteni. átlag ám az unokám 4 éves én meg 80 az ugye 84: 2 vel az 42 csak neki még nem áll fel az enyém meg már nem akkor mindketen Tehetetlenek vagyunk csak én már ő meg még nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.