Az E.ON Áramszolgáltató Kft. június 30-án beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, az ehhez kapcsolódó informatikai átállás miatt kell egy időre leállítani az áramszámlázási rendszert.

Fontos változás az MVM számlázási rendszerében – Erről minden ügyfélnek tudnia kell

Fotó: Facebook/MVM

Az Economx tájékoztatása szerint az MVM áramszámlázási rendszere július 1-jétől előreláthatólag két hétre leáll, miután június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

A beolvadást követően Magyarországon az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást már egyedül az MVM Next nyújtja majd. A cég közleménye szerint az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállással jár, ezért kell leállítani egy időre a rendszert.

Az informatikai átállás miatt korlátozottan lesz elérhető az áramügyintézés azoknak ügyfeleknek, akik 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak.

Az új, áram-gáz közös online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető, diktálásra, e-számla-igénylésre vagy -lemondásra nem lesz lehetőség, továbbá nem fog működni az online bankkártyás fizetés sem.

A számlák kiegyenlítését az ügyfelek csekkes befizetéssel, illetve átutalással rendezhetik, mivel az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet bankkártyával fizetni, valamint a régi áramos online ügyfélszolgálat és a hozzá tartozó MVM Next EnergiApp mobilapplikáció sem lesz elérhető az átállás ideje alatt.

A közlemény szerint a telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított. Rendkívüli diktálásra nincs szükség.

Az MVM kéri előre fizetős mérőt használó ügyfeleit, akiket külön is értesít, hogy gondoskodjanak időben mérőik feltöltéséről. Online és a feltöltőpontokon ezt július 1-jén 15 óra 30-ig tudják megtenni, a leállás kéthetes időszaka alatt a mérőkhöz feltöltőkód vásárlására itt nem lesz lehetőség.

A földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézés zavartalan lesz.

Forrás: economx.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.