Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este az M1-en adott interjút, ahol az önkormányzati és az európai parlamenti választások eredményeit boncolgatta.

Orbán Viktor: "A magyar demokrácia köszöni szépen, él és virul"

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A 44,6 százalék Európa-rekord – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az európai parlamenti és önkormányzati választások másnapján az M1-en. A kormányfő úgy folytatta, „jobban szeretjük, ha világrekordot futunk, de az EU rekordot is meg kell becsülni – idézi az Index.

Az Európai Unióban ez messze a legnagyobb támogatottság – tette hozzá a választások eredményével kapcsolatban Orbán Viktor. A részvételi adatokról azt mondta, van három-négy ország az Európai Unióban, ahol kötelező a választásokon való részvétel, ott nyilván magasabb a részvétel, de a magyarországi részvétel mindenképpen Európa-rekord.

A magyar demokrácia köszöni szépen, él és virul

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, hogy az emberek ki akarják fejezni a véleményüket, és a választásokon elért eredmény egy szép teljesítmény a magyar választópolgároktól, hiszen ők állították fel „ezt a fantasztikus rekordot”.

Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy soha nem szavaztak ennyien a Fideszre, mint most. Szerinte az abszolút számokat is fontos látni, hiszen ez pontosabb és jobb képet mutat a magyar demokrácia állapotáról.

A miniszterelnök azt is bevallotta, bonyolította az életüket Magyar Péter megjelenése, de bonyolult volt maga a választás is, mivel önkormányzati és EP-választások is voltak egyszerre. Két ellenzéket kellett legyőzni, az újat és a régit is – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy így különösen is értékes a végeredmény, hogy mindkettőt legyőzték.

Szereztünk vissza és veszítettünk el városokat, de minden választásból egy tanulságot szoktam levonni: jobban kell dolgozni. Minél nagyobb a verseny, annál alázatosabban kell dolgozni

– fogalmazott az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Mint mondta, még eggyel bonyolultabbá tette a választást, hogy az európai pártokra is figyelni kellett.

A miniszterelnök annak is örül, hogy „utca hossznyival nyerték az EP-választást is”. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy minden választást akkor kell megnyerni amikor van, és most ezeket kellett megnyerniük.

Lesz majd választás később is, azokat majd akkor kell megnyerni

– fűzte hozzá.

Forrás: index.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
"'"A Magyar (Péter) demokrácia köszöni szépen, él és virul"'"

De legalábbis úgy tűnik éledezik. Talán. Reménykedjünk amíg nem halunk meg utoljára.
túszulejtettország
@verőce21: Sőt! Tegnaptól már folyamatosan tör ki a világbéke.
Dr. Proktor
@Nessy: Volt már olyan felfogás, hogy a demokrácia a többség uralma a kisebbség felett!
Ennek továbbfejlesztett változata a kisebbség uralma a többség felett...
Billibácsi
@verőce21: A bénázás megbosszulta magát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.