Megállapította a főpolgármester-választás eredményét a Fővárosi Választási Bizottság. A határozat még nem jogerős, ellene jogszabálysértésre való hivatkozással három napon belül lehet fellebbezni. Vitézy Dávid a választás éjszakáján meglebegtette, hogy újraszámlálást kér, így ennyi ideje maradt csupán, ha ezt el akarja érni. Most az emberekhez fordul, hogy segítsenek neki infókkal. 

Mint arról a Propeller írt, alig pár száz szavazattal, de hajszállal Karácsony Gergely nyert Vitézy Dávid előtt a főpolgármesterségért folytatott küzdelemben. A szoros eredmény és nagyon sok elrontott szavazat miatt az LMP által támogatott közlekedési szakértő azt mondta, hogy a szavazatok újraszámolását kezdeményezi.

A névjegyzékben 1 333 795 választó szerepelt, közülük a vasárnapi szavazáson 807 056-an jelentek meg.  A jelöltek közül Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom) 38 942 szavazatot kapott, Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP–Zöldek) 371 142-t, Karácsony Gergely (Párbeszéd–Zöldek–DK–MSZP) 371 466-ot. 

Az Index azt írta: az FVB határozata nem jogerős, ellene – jogszabálysértésre való hivatkozással – három napon belül lehet fellebbezni, amit a Nemzeti Választási Bizottság bírál el. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok felhozhatók.

Vitázy Dávid eközben a közösségi oldalén az alábbit kéri: Egész nap sorra érkeznek hozzánk jelzések a rekordszámú, közel 25 000 érvénytelen szavazattal kapcsolatban. Ezek alapján úgy tűnik, olyan eljárásjogi hibák fordultak elő, melyek befolyásolhatták a főpolgármester-választás végeredményét. Ha te is tapasztaltál ilyet, kérjük írj nekünk.

Az emberek sürgős segítségét kéri Vitézy Dávid, vészhelyzetben van – Három napja maradt, hogy megfúrja Karácsony necces győzelmét

Vitézy Dávid segítséget kér    Fotó Facebook/Vitézy Dávid 

Forrás: Index
Fotó: Facebook

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Közel 25 ezer? Országosan nincs ennyi egyébként! Átbillentették a statisztikát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Eladott Ország: (tegnap 12:18) Mindez azért van, mert a posztjukon megfelelő embereket nem tudják rendesen megfizetni, ezért előléptetik őket olyan posztokra amelyekben alkalmatlanok.
telegdilaci
@jáger laszló:Orbán elmondta hogy ők azért nem támogatták a Vitézi Főpolgármesteri jelöltségét,mivel konfliktusa van Lézer Jakóval és ők nyílván hogy azt támogatják aki annyit is ér amennyije van amennyit össze tudott lopni!
vitriol
Furcsállom, hogy a Választási Bizottság saját feladatukat nem tudják megfelelő szigorral elvégezni, mert a visszalépő szentkirályi nevének lehúzását felületes hanyagsággal intézték.
Cherry
Szemét senkiházi, undoritóbb pasi nincs a világon, Budapestnek nem kell egy ilyen fidesz meleg görény
Havanagi
A szavazásra vonatkozó lakossági tájékoztatás csekély volt.A médiában ez többször,több csatornán is elhangzott.Mintha ez nem lett volna véletlen.Csakúgy,mint a kaszinó bohóc visszalépése.Magyarul igyekeztek megtéveszteni a választókat minden szinten: háborús megfélemlítés,szavazási információk.Egy katyvasz lehetett a fejekben.A szavazóbizottságokban kik voltak többségben? Hát persze,hogy a fidesz.OVB független?Lepénzelt választók? Igen.A választási tv-ről már nem is beszélve.Egy szó mint száz: egy demokráciában a tetű kormány már rég le lett volna váltva!
Géza
Hiába próbálták megy Karácsony javára elcsalni a választást, kiderül mindig az igazság! Hajrá Dávid!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.