Tordai Bence, a Párbeszéd eddigi frakcióvezetője megindokolta, hogy miért döntött úgy: kilép a pártból. Szerinte a Párbeszéd kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot a DK-tól és ez nagy hiba volt.

Tordai Bence vasárnap, közvetlenül az önkormányzati és EP-választások lezárása után az ATV Egyenes Beszéd című műsorában bejelentette: kilép a Párbeszédből – írja az atv.hu. Állítása szerint már márciusban megszületett benne az elhatározás.

Tordai Bence torkig van a Párbeszéddel – Szerinte nagyot hibáztak, amikor elfogadták a DK visszautasíthatatlan ajánlatát

Tordai Bence megindokolta, miért lépett ki a pártból/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

„A Párbeszéd kapott egy – úgy tűnik – visszautasíthatatlan ajánlatot a DK-tól”.

- mondta a lemondott frakcióvezető.

Állítása szerint ekkor volt egy nagy vita, amely néhány nap alatt zajlott le a pártban.

„Talán kedden jött az ajánlat, és vasárnapra vagy hétfőre már el is dőlt. Akkor a szűk többség úgy döntött, hogy ezt elfogadná, és felülírja azt a stratégiát, amit 2022 júliusában közösen határoztunk el, hogy egy markáns, erőteljes zöld politikát fogunk vinni”

– magyarázta, majd hozzátette, ehhez képest hirtelen váltás volt, hogy az EP-választáson is, sőt a 2026-os országgyűlési választáson is a DK listáján akarnak indulni a párt tagjai.

Tordai ráadásul nem látja, hogy mit hozott a Párbeszédnek ez az összefogás.

„Két-három önkormányzati kampányban talán nagyobb támogatást kaptak a jelöltjeink. Nem is feltétlenül tudtak ebből profitálni, de helyi konfliktusok elsimítódtak. Ezen felül én nem igazán látom, hogy mit tett hozzá a Párbeszéd helyzetéhez. Azt látom, hogy mit ártott ez a megállapodás. Karácsony Gergely például szerintem sokkal jobb eredményt ért volna el, ha nem olyan plakátokról mosolyog a nézőkre, amiken ő egy háttérfigura Dobrev Klára mögött”.

A jövőben azt tervezi, hogy marad a frakcióban és dolgozik a választókerületében.

„Nem azért léptem ki, hogy valahova máshova átigazoljak. Azt tudom, hogy én mit szeretnék: továbbra is azt, amit 11 évvel ezelőtt kitűztünk magunk elé célul, rendszerváltást és zöldpolitikát. Az, hogy a TISZA Párt pontosan mit szeretne, mi az önképe, még nem igazán látom. Hogy ez egy '98-as Fidesz, egy polgári Magyarország újratöltve, vagy egy egységes Népfront és minden ellenzéki magyar ember majd a végén ott landol... Lehet, hogy ezt még ők sem tudják”

– szögezte le.

Forrás: atv.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
inkább ner péter ajánlatát kellett volna elfogadniuk

HAHAHA
Eladott Ország
Tordai Bence kilépett a Párbeszédből. - Bemegyek. Kijövök. De milyen jóóól kijövök, ha bemegyek. Ide most benézek, 1-2 dolgot kinézek, de milyen jóóól kinézek, ha benézek. Lassan ki lehetne adni egy könyvet a késő-kádári áfészosodás költészetéről. Sőt, megjön a kedve ha vár a keddre, mert minden kedden más és más kedvezménnyel kedveskedik minden Skála áruház. Orbánt a saját szabályai szerint nem lehet megverni ezen mit nem értenek a magyarok?!
Béla333
Nem adok több időt, mint max fél évet és széthullik ez a legendás DK-MSZP-Párbeszéd szövetség.
Ha együtt maradnának 2026-ig, akkor 15% kellene a bejutáshoz és ez egy gyönyörű közös halált jelentene a szövetségeseknek.
Max fél év, de az is lehet, hogy 1-2 nap...!!!
kereső
@Béla333: Nem a bejutás itt a fő kérdés Béla, alapvetően másról szól ez a történet. Ha, emlékszel az volt az első reakcióm, a ghir hallatán: Gyurcsánynak má megint elmentek otthonról. Most ezért is kapja a magáét , meg is érdemli.
Béla333
@kereső: 13.24
Neked lehet, hogy nem a bejutás a fő kérdés, de hidd el, hogy Gyurcsány hp.-nek igen!
Ha együtt maradnának az MSZP-Párbeszéd csapatokkal, akkor azok magukkal rántanák a DK-t is a szakadékba és abba Gyurcsány belebetegedne...
Rosszul taktikáztak februárban ezzel a szövetséggel!
NKF
A Párbeszéd egy nulla párt mire verik a nyálukat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.